AcasăȘTIRI EXTERNEIsrael, atacat cu rachete după vizita lui Biden / Domul de Fier...

Israel, atacat cu rachete după vizita lui Biden / Domul de Fier a intrat în acțiune / Bombardamente în Fâșia Gaza

Israel, atacat cu rachete după vizita lui Biden / Domul de Fier a intrat în acțiune / Bombardamente în Fâșia Gaza / Foto: printscreen

Avioane de luptă israeliene au lovit Fâșia Gaza în urma unor lansări de rachete, sâmbătă, către teritoriul statului evreu, la câteva ore după ce președintele american Joe Biden a zburat din Israel în Arabia Saudită, într-o călătorie în Orientul Mijlociu menită să aprofundeze integrarea Israelului în regiune.

Armata israeliană a lovit ținte aparținând Hamas în Fâșia Gaza după ce patru rachete au fost lansate din enclava de coastă spre sudul Israelului. Printre ținte s-a numărat o infrastructură subterană de fabricare a rachetelor la situl martirilor Nusierat din tabăra de refugiați.

Salve de rachete în urma lui Biden

„Situl vizat a fost unul dintre cele mai mari și mai importante din Fâșie pentru producția de materiale de bază pentru rachete de către grupurile teroriste”, a declarat un purtător de cuvânt al IDF (armata israeliană).

Atacul israelian a venit ca răspuns la două rachete care au fost lansate spre orașul Ashkelon din sudul țării în jurul orei 1:00, dintre care una a fost interceptată de sistemul de apărare antirachetă Domul de Fier, în timp ce cealaltă a lovit o zonă deschisă. Nu au fost raportate pagube sau răniți.

În timp ce Israelul efectua loviturile, alte două rachete au fost lansate spre comunități din sudul țării, sirenele avertizând că rachete se apropiau fiind activate în Moshav Ahuzam, în apropiere de Kiryat Gat. Ambele rachete au căzut în zone deschise.

Israelul a efectuat apoi lovituri suplimentare în enclava condusă de Hamas, lovind alte ținte de producție de rachete, informează The Jerusalem Post. Loviturile au fost efectuate „ca răspuns la lansări de rachete și focuri de mitralieră din Fâșia Gaza spre teritoriul israelian”, a declarat IDF.

Tirul de rachete a avut loc la scurt timp după ce președintele american Joe Biden a vizitat Israelul și a inspectat diversele sisteme de apărare aeriană ale IDF, inclusiv Iron Dome și sistemul laser Iron Beam, încă în curs de dezvoltare. În timpul vizitei sale de două zile, președintele s-a întâlnit, de asemenea, cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, la Betleem.

Hamas denunță „ocupația și sprijinul american”

Biden a plecat vineri după-amiază spre Arabia Saudită. În urma atacurilor aeriene, purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, a declarat că „ocupația, cu toate instrumentele terorismului și cu sprijinul american, nu va putea să frângă voința poporului nostru neclintit și rezistența sa curajoasă”.

Ultima dată când au fost lansate rachete din enclava condusă de Hamas a fost pe 18 iunie, când au fost lansate rachete spre Ashkelon. Cu două luni mai devreme, o rachetă a fost trasă spre comunitățile sud-israeliene Kissufim și Ein Hashlosha, care se află chiar vizavi de orașul Khan Yunis. Înainte de aceasta, ultima rachetă lansată a fost la 1 ianuarie, când două rachete au căzut în mare, în largul coastei Tel Avivului.

author avatar
Tudor Borcea
518 afisari

3 COMENTARII

  1. De ce nu se face state etajate? Ma nu iti convine la parter urci la etajul 1.

  2. Asta e numai vina lui maresalul ca i-a dus in Palestina…. Putea f bine sa-i duca in Magdagascar… si nu se mai intampla atata genocid.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...
proger