AcasăȘTIRI EXTERNEIsrael ameninţă. Ministrul Apărării, către soldaţi: "În curând, veţi vedea Gaza din...

Israel ameninţă. Ministrul Apărării, către soldaţi: „În curând, veţi vedea Gaza din interior”

Protestele continuă în lumea musulmană, inclusiv în comunitățile de musulmani și palestinieni din țările Occidentale, iar trupele israeliene sunt încurajate de către ministrul Apărării, care le transmite că vor vedea în curând Gaza „din interior”, odată cu invazia terestră pe care o așteaptă de la debutul conflictului.

Politicienii israelieni au dat „undă verde” armatei israeliene pentru a intra în Gaza, au declarat joi oficialii pentru CNN, iar acum depinde de militari să decidă când să intre.

Au pregătit şi rezerviştii

Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului, a spus că sunt pregătiţi şi rezerviştii să intre în Gaza.

„Rezerviştii sunt pregătiţi, echipaţi, orientaţi spre misiune şi sunt în aşteptare pentru următoarea etapă a operaţiunilor noastre.

Dar, în acest moment, desigur, nu vom anunţa când, unde şi cum vom avansa sau cum vom face sau intensifica activităţile noastre militare”, a arătat Conricus.

Altfel, Joe Biden a anunţat că va înainta chiar vineri Congresului o „cerere urgentă de buget” pentru o finanţare suplimentară pentru Israel şi Ucraina, printre alte priorităţi de securitate naţională.

„Istoria ne-a învăţat că atunci când teroriştii nu plătesc un preţ pentru teroarea lor, când dictatorii nu plătesc un preţ pentru agresiunea lor, ei provoacă mai mult haos şi moarte şi mai multă distrugere”, a declarat Biden.

author avatar
Andrei Ștefan