AcasăȘTIRI EXTERNEIsrael: "Acesta este sfârșitul, predați-vă acum!"

Israel: „Acesta este sfârșitul, predați-vă acum!”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut duminică, 10 decembrie, apel către combatanţii Hamas să depună armele în cel mai scurt timp, afirmând că în ultimele zile s-au înregistrat numeroase capitulări ce anunţă „începutul sfârşitului” pentru mişcarea islamistă palestiniană.

Aproximativ 18.000 de palestinieni au fost uciși și 49.500 au fost răniți în atacurile israeliene asupra Fâșiei Gaza începând cu 7 octombrie.

Bilanțul include 297 de persoane ucise și peste 550 de răniți în ultimele 24 de ore.

„Războiul continuă”

Ei depun armele şi se predau soldaţilor noştri eroici. Asta va mai dura. Războiul continuă, dar este începutul sfârşitului pentru Hamas”, a declarat şeful Executivului israelian.

Le spun teroriştilor Hamas: acesta este sfârşitul. Nu muriţi pentru (şeful mişcării din Gaza, Yahya) Sinwar. Predaţi-vă acum!”, a adăugat Netanyahu.

Atacul efectuat de Hamas la 7 octombrie s-a soldat cu moartea a aproximativ 1.200 de persoane în sudul Israelului şi răpirea altor circa 240, care au fost duse în Fâşia Gaza.

O parte din aceşti ostatici au fost eliberaţi în schimbul punerii în libertate a unor deţinuţi palestinieni din închisori israeliene.

Riposta armatei israeliene asupra poziţiilor teroriştilor Hamas din Gaza a condus la moartea a aproape 18.000 de oameni şi rănirea altor cel puţin 40.000, conform datelor furnizate de autorităţile din Palestina.

author avatar
Mihail Ioan
387 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri