AcasăȘTIRI EXTERNEUpdate. Iran s-a apărat cu rachete împotriva dronelor trimise de Israel. Cele...

Update. Iran s-a apărat cu rachete împotriva dronelor trimise de Israel. Cele două state s-au ameninţat reciproc că vor bombarda instalaţiile nucleare

Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete! Teheranul a avertizat SUA să nu se implice! (VIDEO)

Israelul a efectuat o serie de lovituri în interiorul Iranului, ca o răzbunare pentru atacurile suferite în 13-14 aprilie.

UPDATE. Iran a lansat rachete de apărare pentru se apăra împotriva dronelor trimise de Israel.

Atacul a avut loc la câteva ore după ce ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, a declarat pentru CNN că, dacă Israelul va întreprinde o nouă acțiune militară împotriva Iranului, răspunsul său va fi „imediat și la un nivel maxim”.

Zborurile spre Teheran, suspendate

O explozie a fost auzită în oraşul Ghahjaworstan din Iran, situat la nord-vest de oraşul Isfahan. Zborurile spre Teheran, Isfahan şi Shiraz sunt suspendate, iar sistemele de apărare anti-aeriană ale Iranului au fost activate în mai multe provincii.

Israelul își cântărea de câteva zile răspunsul la atacurile fără precedent ale Iranului din weekend asupra teritoriului său, majoritatea fiind interceptate, anunţă şi CNN.

Teheranul amenință siturile nucleare israeliene

Teheranul amenință că va bombarda siturile nucleare israeliene, dacă Israel va ataca instalațiile nucleare din Iran.

„Amenințările regimului sionist împotriva instalațiilor nucleare ale Iranului fac posibilă revizuirea doctrinei noastre nucleare și abaterea de la considerațiile noastre anterioare”, a spus Ahmad Haghtalab, responsabil cu securitatea nucleară.

Comandantul a spus că instalațiile nucleare ale Israelului au fost identificate, adăugând că „degetul noastru e pe trăgaci”.

Teheranul a susținut întotdeauna că programul său nuclear a fost strict în scopuri pașnice.

author avatar
Andrei Ștefan