AcasăȘTIRI EXTERNEIslamul, migrația și Soros decid viitorul civilizațiilor lumii. Europa va pieri sub...

Islamul, migrația și Soros decid viitorul civilizațiilor lumii. Europa va pieri sub corectitudine politică

Islamul, migrația și Soros decid viitorul civilizațiilor lumii. Europa va pieri sub corectitudine politică / Foto: printscreen

„În ritmul actual, populația Europei se va înjumătăți până în 2070. Continentul va pierde probabil 400 de milioane de oameni până în 2100”, notează James Pomeroy, economist la banca chineză HSBC.

Sub titlul „Cum se decid civilizațiile”, Gatestone Institute trage un semnal de alarmă cu privire la îmbătrânirea Occidentului și înlocuirea, practic, a valorilor europene cu islamul și migrația care vor domina lumea.

Creșterea demografică globală a atins cel mai scăzut nivel din 1950 încoace, iar în Europa populația va continua să scadă până la sfârșitul secolului, notează Financial Times, făcând referire la raportul World Population Prospects al ONU. În 2021, populația europeană a scăzut cu 1,4 milioane de locuitori. Acesta este cel mai mare declin înregistrat pe orice continent din 1950, când aceste rate au fost măsurate pentru prima dată. Două treimi din populația lumii trăiește într-o țară în care rata de fertilitate este sub nivelul de înlocuire de 2,1 nașteri per femeie.

Islamul va domina China

Anul viitor, India ar putea depăși China ca fiind cea mai populată țară din lume. În plus, 20% din populația Indiei va fi musulmană, ceea ce face din această țară cea mai mare comunitate islamică din lume. Ce impact va avea această tendință demografică asupra coabitării fragile dintre musulmani și hinduși?

Se preconizează că populația Chinei va scădea cu 6 milioane de locuitori pe an la mijlocul anilor 2040 și cu 12 milioane pe an până la sfârșitul anilor 2050, cel mai mare declin din istoria unei țări.  Populația Chinei se va înjumătăți în următorii 45 de ani, iar China va deveni o țară de bătrâni: PIB-ul se va reduce la un nivel fără precedent, iar întreaga societate se va confrunta cu o problemă de îmbătrânire tot fără precedent în istorie.

Japonia, mai multe scutece pentru adulți decât pentru copii

Îmbătrânirea fără precedent a Japoniei are un impact înspăimântător asupra apărării sale. Din 1994, numărul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani, vârsta de recrutare, a scăzut. Între 1994 și 2015, Japonia a pierdut 11 milioane de persoane, adică 40%. „Japonia nu mai are pe nimeni care să lupte în război”, scrie Forbes. Pentru prima dată, japonezii au cumpărat mai multe scutece pentru adulți decât scutece pentru copii. Același lucru este valabil și pentru Coreea de Sud. „Scăderea natalității în Coreea de Sud a devenit o provocare de securitate națională”, a relatat The Wall Street Journal în 2019.

„Din ce în ce mai puțini tineri sunt mobilizabili. Autoritățile de la Seul au tras concluzia și, în cursul anului 2022, vor reduce efectivele armatei sud-coreene la 500.000 de soldați de la 600.000.

Taiwan a trăit întotdeauna cu perspectiva terifiantă a invaziei Chinei, dar securitatea sa este amenințată și din interior: rata natalității este cea mai scăzută din lume, notează The Telegraph. Până în 2050, Taiwanul va avea cel puțin 20 de milioane de locuitori, iar vârsta medie va crește de la 39 de ani în prezent la 57 de ani. Importanța Taiwanului va scădea atât de mult încât China nici măcar nu va avea nevoie să o invadeze.

Populația Italiei se va înjumătăți în viitorii 50 de ani

Aceeași încetinire este așteptată și în Italia. Populația se va înjumătăți în următorii cincizeci de ani. În 2022, sistemul educațional italian va pierde 121.000 de elevi față de anul trecut, iar 2.300 de clase vor fi desființate. Anul trecut au fost deja cu 100.000 de elevi mai puțini, iar 196 de școli au fost închise. În 2020, au fost închise 177 de școli, iar în 2019, 124. În fiecare an, în Italia, numărul elevilor scade cu 1-2%. Cei 7,4 milioane de elevi din 2021 (cele mai recente date disponibile), vor fi 6 milioane până în 2034. Reducerea se face în „tranșe” de 110.000 până la 120.000 de elevi mai puțin în fiecare an. În ultimii opt ani, potrivit datelor publicate de minister, s-au închis 1.301 școli, reprezentând 13,3% din cele 9.769 de școli care încă funcționează.

Această criză nu este o proiecție. Se întâmplă aici și acum. Până în 2050, 60% dintre italieni nu vor avea frați, surori, veri, unchi sau mătuși. Familia italiană, cu tatăl care toarnă vin și mama care servește spaghete la o masă de bunici, nepoți și strănepoți, va dispărea.

Bătrâna Europă se va confrunta cu o Africă de Nord puternică

Pe de altă parte, Yemenul, o țară eșuată, cuprinsă de un teribil război civil, va avea o creștere demografică de două ori mai mare decât cea a Italiei. În regiunea Sahel din nordul Africii centrale, se așteaptă ca populația să ajungă la 330 de milioane de locuitori, de șapte ori mai mulți decât în anul 2000. Egiptul va avea 190 de milioane de locuitori. Algeria va crește de la 42 de milioane la 72 de milioane de locuitori (dintre care cei mai mulți vor migra în Europa). Marocul va crește de la 36 la 43 de milioane de locuitori.

Bătrâna Europă se va confrunta cu o Africă de Nord puternică, cu 318 milioane de locuitori, fără a lua în considerare fondul de populație al imensului platou subsaharian. În prezent, în Franța, potrivit INSEE, 29,6% din populația cu vârste cuprinse între 0 și 4 ani este de origine non-europeană, față de 17,1% în grupul de vârstă 18-24 de ani.

Non-europenii reprezintă, de asemenea, 18,8% din persoanele cu vârste cuprinse între 40 și 44 de ani, 7,6% din persoanele cu vârste cuprinse între 60 și 64 de ani și 3,1% din persoanele cu vârste de peste 80 de ani. Studiile recente ale institutului privind generația tânără din Franța arată că: 16,2% dintre copiii cu vârste cuprinse între 0 și 4 ani sunt de origine nord-africană; 7,3% provin din restul Africii și 4% din Asia.

Banii lui Soros finanțează migrația

Fundația Open Society Foundation a lui George Soros, care finanțează imigrația în țările occidentale, a dezvăluit încă din 2011 că 30-40% din populația din Marsilia, al doilea oraș ca mărime din Franța, „este musulmană”. Este legitim să presupunem că, până acum, pragul simbolic de 50% a fost deja depășit, chiar dacă niciun studiu oficial nu confirmă acest lucru. Săptămânalul Causeur afirmă fără menajamente: „Mai mult de jumătate din populația din Marsilia este nord-africană și africană”.

Ceuta și Melilla, cele două enclave spaniole de pe coasta mediteraneană a Marocului, reprezintă singura frontieră terestră a Uniunii Europene cu Africa. În Ceuta, două garduri paralele, înalte de șase metri și acoperite cu sârmă ghimpată, marchează cei opt kilometri de frontieră cu Marocul. Melilla are 12 kilometri de granițe similare. De asemenea, sârma ghimpată este însoțită de plase, camere de luat vederi, detectoare de zgomot și de mișcare, proiectoare și posturi de supraveghere. În fiecare an, zeci de mii de migranți, uneori în grupuri de câteva sute, încearcă să treacă barierele din Ceuta și Melilla.

Potrivit ziarului spaniol El Pais: „În 1887, Melilla avea un singur rezident musulman, din Casablanca, care lucra ca servitor domestic; astăzi, peste 40% din populație este musulmană, iar pragul de 50% este pe cale să fie atins”

„Suntem primul observator a ceea ce se întâmplă cu alte orașe din Europa”, a declarat Jesús Vivas, președintele Adunării din Ceuta. Un ziar local a raportat: „Între aprilie 1960 și astăzi, populația din Ceuta a devenit musulmană în proporție de 49%, deși cifra reală este probabil mai mare. Miracol? Nu, vina aparține incompetenței și prostiei procesului de naturalizare care a început între 1985 și 1990”.

Ceuta și Melilla sunt ceea ce vor arăta majoritatea orașelor europene peste 20-30 de ani. Melilla este acum primul oraș spaniol care are o majoritate musulmană datorită imigrației, reunificării familiilor și ratei ridicate a natalității.

Această bulversare demografică a fost anticipată de Boutros Boutros-Ghali, fostul secretar general al ONU, care, la 22 mai 2007, și-a prezentat viziunea sa asupra viitorului Europei: „Prăbușirea fără precedent a ratei natalității în Europa și îmbătrânirea accelerată a populației contrastează cu creșterea foarte rapidă a populației în sudul și estul Mediteranei. Acest lucru va duce la dezechilibre foarte acute! O imigrație neglijentă riscă să provoace o implozie a societăților occidentale, cu prețul unor probleme foarte grave (șoc cultural, structuri neocoloniale, șomaj etc.).

Europa de Est riscă să cunoască o prăbușire terifiantă

Cum va reuși Polonia să oprească fluxul de persoane care se înghesuie deja la frontierele externe ale UE? Europa de Est riscă să cunoască o prăbușire terifiantă. România va pierde 22% din populația sa, urmată de Republica Moldova (20%), Lituania (17%), Croația (16%) și Ungaria (16%).

Le Monde deplânge faptul că astăzi Europa Centrală și de Est „se confruntă cu angoasa dispariției”. Cifrele ONU sunt impresionante: „Bulgaria, care a trecut de la 9 milioane de locuitori în anii ’90 la 6,8 milioane în 2022, ar putea fi locuită de doar 5,2 milioane de oameni în 2050. Serbia, care avea 8 milioane de locuitori la momentul prăbușirii Cortinei de Fier, are acum doar 7,2 milioane de locuitori. Populația sârbă ar putea scădea la 5,8 milioane de locuitori peste treizeci de ani. În aceeași perioadă, populația Lituaniei ar urma să scadă de la 3,8 milioane la 2,2 milioane, iar cea a Letoniei de la 2,7 milioane la 1,4 milioane”.

Germania fără germani

Germania, așa cum o cunoaștem, este pe cale de dispariție, afirmă Die Zeit: „22 de milioane de oameni, mai mult de un sfert din populație, provin dintr-o altă țară sau au părinți născuți în afara Germaniei. Germania, care și-a deschis de mult timp porțile pentru imigrație, este pe punctul de a deveni o „țară de imigrație legală” – un fapt care se reflectă în transformări politice și legislative majore, relatează Neue Zürcher Zeitung. Christian Doleschal, de la CSU, a denunțat planul guvernului german de deschidere a imigrației: „Acest lucru va distruge Europa pe termen lung”, a avertizat el.

Uwe Tellkamp, un cunoscut scriitor german, a criticat dur politica de imigrație a țării sale. „Deși respect alte culturi, aș vrea să o păstrez pe a mea. Nu vreau să fiu ca Frankfurt”, un oraș german în care majoritatea populației nu mai este de origine germană, a declarat el pentru Süddeutsche Zeitung. În Frankfurt, cel mai mare oraș din Germania, unde germanii au devenit minoritari, 15% din populație este de origine turcă.

„Lumea occidentală a oferit mai multă bogăție și confort unui număr mai mare de cetățeni din lume decât orice altă civilizație din istorie. Resursele noastre sunt abundente, dar populația, singura resursă cu adevărat indispensabilă, lipsește”.

„Califatul” visat de islam: Rusia

Rusia este cel mai bun exemplu: este cea mai mare țară de pe pământ, plină de resurse naturale, și totuși populația sa scade dezastruos. Vladimir Putin nu va mai fi președinte al Rusiei când țara sa va pierde aproximativ 15 milioane de oameni, iar 30-50% dintre cei rămași vor fi musulmani.

„Se teme Rusia de dispariție?”, se întreabă Bruno Tertrais, vicepreședinte al Fundației pentru cercetare strategică din Paris. „În spatele conflictului privind Ucraina se află anxietățile demografice rusești, în special în legătură cu creșterea imigrației musulmane”.

Kamil Galeev, cercetător la Wilson Center, cu sediul la Washington DC, a publicat recent o hartă a Rusiei: „Să vorbim despre demografia rusă. După cum putem vedea, zone mari sunt depopulate în Siberia și în Rusia europeană. Există două motive pentru această depopulare. În primul rând, fertilitatea scăzută. Singurele locuri care se bucură de o creștere naturală a populației sunt zonele populate de musulmani”.

Presa oficială rusă, Pravda, a pus aceeași întrebare: „Va deveni islamul religia dominantă în Rusia până în 2050?”. Din această perspectivă, islamul va avea o ocazie unică de a-și realiza visul unui califat prin crearea unui lanț neîntrerupt de entități musulmane din Pakistan și Afganistan până în Caucazul de Nord și Volga. În cel mai rău caz, situația ar putea scăpa de sub control. După prăbușirea Uniunii Sovietice, armele de distrugere în masă începuseră deja să se răspândească în întreaga lume, amenințând însăși existența umană. Nimeni nu știe ce se va întâmpla dacă rachetele rusești și armele de înaltă tehnologie vor ajunge în mâinile „califilor” sau „emirilor” acestor noi state islamice rusești.

Până în 2050, mai mult de jumătate din creșterea preconizată a populației mondiale va fi concentrată în doar opt țări, în principal din Africa, potrivit The Economist: Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine și Tanzania. Nigeria va avea mai mulți locuitori decât Europa și Statele Unite.

În plus, islamul va depăși creștinismul ca fiind cea mai răspândită religie din lume. Dacă fluxurile de migrație continuă, populația musulmană a Uniunii Europene ar putea ajunge la 75 de milioane de persoane într-o generație – echivalentul Germaniei care ar deveni în întregime musulmană sau al întregii populații a Danemarcei, Austriei, Ungariei, Greciei, Belgiei, Olandei, Portugaliei și Suediei.

author avatar
Tudor Borcea