AcasăȘTIRI EXTERNEIslamizarea Franței provoacă furia armatei. Militarii îl lasă pe Macron

Islamizarea Franței provoacă furia armatei. Militarii îl lasă pe Macron

Islamizarea Franței provoacă furia armatei. Militarii îl lasă pe Macron/ Foto: Facebook

Săptămânalul ultraconservator Valeurs Actuelles a publicat un nou text prezentat ca a doua scrisoare a militarilor – de data aceasta aflați în serviciu – după o primă scrisoare semnată de mai mulți generali (r) în care aceștia denunțau „islamizarea” Franței și îndepărtatea societății de la „valorile tradiționale”. Cea de-a doua scrisoare, publicată duminică seara și deschisă semnăturii „cetățenilor francezi”, a strâns luni dimineață aproximativ 90.000 de semnături.

La mai puțin de trei săptămâni după un prim text controversat, pentru care unii semnatari sunt amenințați cu sancțiuni, săptămânalul Valeurs Actuelles a publicat, duminică, pe site-ul său un nou text prezentat ca o tribună a militarilor pentru „supraviețuirea țării noastre”, lansat de data aceasta de „soldați activi”, și deschis spre semnare „cetățenilor francezi care se află la înălțimea provocărilor cu care ne confruntăm”.

„Generația focului”

„Luați măsuri, doamnelor și domnilor. De data aceasta, nu este vorba de emoții la comandă, de formulări gata făcute sau de acoperire media. Nu este vorba de prelungirea mandatelor voastre sau de obținerea altora. Este vorba despre supraviețuirea țării noastre, a țării dumneavoastră” , scriu autorii acestui text aparținând, potrivit sursei, a 2.000 de miliari și adresat președintelui Republicii, Emmanuel Macron, miniștrilor, parlamentarilor și ofițerilor generali. Autorii spun că „au intrat recent în carieră” și specifică că nu se pot „exprima regulamentar” cu „fața descoperită”.

„Suntem ceea ce ziarele au numit „generația focului”. Bărbați și femei, miliari activi, din toate armatele și de toate gradele, de toate sensibilitățile, ne iubim țara. Acestea sunt singurele noastre titluri de glorie. Și dacă nu putem, prin regulament, să ne exprimăm cu fața descoperită, este la fel de imposibil să tăcem”, scriu ei pentru a se prezenta.

„Faceți concesii islamismului pe pământul nostru”

„Afganistan, Mali, Republica Centrafricană sau în altă parte, unii dintre noi am experimentat botezul focul inamic. Unii au lăsat camarazi acolo. Ei și-au oferit pielea pentru a distruge islamismul căruia îi faceți concesii pe pământul nostru”, spun autorii, scrie Le Monde.

„Aproape toți am cunoscut operațiunea „Sentinel”. Am văzut cu ochii noștri suburbiile abandonate, cazarea cu delincvență. Am suportat încercările de instrumentalizare a mai multor comunități religioase, pentru care Franța nu înseamnă nimic  altceva decât un obiect de sarcasm, dispreț și chiar ură”.

„Acesta este curajul, de a fi anonim?”

„Acesta este curajul, de a fi anonim?”, a reacționat luni dimineață ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, la BFM-TV.

„Este îngrijorător faptul că Valeures Actuelles publică o petiție fără semnături, adică fără să știe cine face aceste observații sau cine apără această linie”, a denunțat, la rândul său, fostul președinte al Republicii François Hollande. „Când nu există semnătură, nu există text”, a adăugat el.

„Este contrar a ceea ce se așteaptă de la militari și, ceea ce mă șochează cel mai mult, (…) este că dăunează unei părți din armatele noastre”, declarat și ministrul Economiei, Bruno Le Maire.

Tinerii noștri cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani (…) își riscă viața; ei tac, nu spun nimic, au arme în mână și vor lupta împotriva islamiștilor. Această armată o iubesc și o respect și, cu siguranță nu o mână de militari care au considerat potrivit, sub acoperirea anonimatului, să ia retorica extremei drepte” , a adăugat el.

Totul pentru „salvarea națiunii”

Săptămânalul francez publicase, la 21 aprilie, o rubrică șocantă în care „douăzeci de generali, o sută de ofițeri de rang înalt și mai mult de o mie de soldați” l-au chemat pe Emmanuel Macron să apere patriotismul și au spus că sunt „dispuși să susțină politicile care iau în considerare salvarea națiunii”.

Acest text a stârnit o vie controversă  în clasa politică franceză, unii criticând un cvasi-apel la insurecție, alții spunând că este un demers salutar.

Primul ministru Jean Castex a denunța o inițiativă contrară tuturor principiilor noastre republicane” și „recuperarea sa politică complet inacceptabilă” din partea lui Marine Le Pen „în special”, care a solicitat semnatarilor să sprijine acțiunea sa.

Ministrul Forțelor Armate, Florence Parly, a cerut adoptarea de sancțiuni împotiva semnatarilor, fie activi, fie în rezervă.

Sesizat de parlamentarii partidului La France isoumise, procurorul Parisului, Rémy Heitz, a respins cererea de a iniția proceduri împotriva autorilor și radiodifuzorilor platformei, deoarece nu a fost inclusă „nici o infracțiune”.

author avatar
Tudor Borcea
1.016 afisari

7 COMENTARII

  1. Pai simpla lor revenire la credinta si umplerea bisericilor poate salva Franta. La un procent de peste 50% atei e foarte simplu sa fi cucerit de musulmani ca ei cred in ceva… Sau ramai ateu da expatriezi musulmani.

  2. Normal, religia bate tot in ciuda ceea ce spun unii si altii , chiar un fran de-al vostru pare-mi-se drept a grait : sec 21 va fi religio0s sau nu va fi deloc! DEUS VULT!

  3. Mai e 2 mentiuni.
    1. Nu islamismul le-a luat camarazii ci militarii extremradicali traditional secular islamizati.
    2-nu poti trimite 50.000 de petitii de unul singur chiar daca sunt anonime…

  4. Acolo încă mai e presă liberă. La noi cînd se ia atitudine pentru apărarea vaporilor și tradițiilor și cînd se mai stopează țiganizarea și manelizarea?

  5. Valoare daca vrei virtute le dai si la gipsani vaccin da nu de Zabrauti si nici nu le canta de veci la Pian..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger