AcasăȘTIRI EXTERNEIslamiștii folosesc cultura woke pentru a-și răspândi ideologia în Occident

Islamiștii folosesc cultura woke pentru a-și răspândi ideologia în Occident

Islamiștii folosesc cultura woke pentru a-și răspândi ideologia în Occident

Potrivit unui raport, Frăția Musulmană reutilizează teme majore ale culturii woke cum ar fi decolonizarea, pentru a-și răspândi ideile în rândul tinerilor occidentali.

Un raport surprinzător evidențiază legăturile dintre islamiști și wokismul din Occident. Lorenzo Vidino, director al programului despre extremism la universitatea americană George Washington, a realizat o teză pe această temă, publicată de Fundația pentru inovație politică (Fondapol), informează Le Point.

Publicul țintă, tinerii din vest

Lorenzo Vidino explică în special că, spre deosebire de prima generație de islamiști veniți din Orientul Mijlociu, noua generație este mai familiarizată cu subiectele culturale occidentale, în special cu wokismul. Cultura woke sau „cultura anulării” a apărut în SUA, având mai recent ca exponent mișcarea Black Lives Matter.

Fiind născută în Occident, această generație reușește să se infiltreze în partidele politice sau în rețelele sociale, adaptând diseminarea ideologiei lor la un număr cât mai mare de persoane.

„Structurile islamiste caută să încurajeze wokismul”

„De-a lungul anilor, membrii occidentali ai mișcării islamiste, care se caracterizează prin flexibilitate și pragmatism, și-au dat seama că mai multe aspecte ale matricei lor politice trebuie adaptate”, scrie autorul studiului. Astfel, două grupuri sunt vizate în mod special: comunitățile musulmane occidentale și instituțiile occidentale, adică actorii guvernamentali, mass-media și societatea civilă, informează Valeurs Actualles.

Conducătorul tezei consideră că „în timp ce adoptarea wokismului ar putea fi spontană, există numeroase dovezi că structurile islamiste caută să o încurajeze”. Exemplul AJ+ vine în sprijinul argumentului său. Creată în 2014, media digitală aparține grupului Al-Jazeera Media Network. Are conturi în limbile engleză, spaniolă, arabă și franceză pe principalele rețele de socializare, cu peste o sută de mii de abonați. Publicul său țintă? Tinerii din vest.

Pentru a face acest lucru, mass-media nu ezită să demonizeze relația dintre occidentali și non-occidentali sau să folosească hashtag-uri pentru a denunța lipsa persoanelor de culoare într-un serial foarte popular în rândul tinerilor.

„Decolonizarea”, o altă armă a islamiștilor

Alte exemple sunt, de asemenea, preluate de teză, în special cel al „decolonizării”. Islamiștii occidentali ar fi încheiat alianțe cu asociații antirasiste și agenții guvernamentale care finanțează lupta împotriva discriminării. Un amestec de genuri care îl face pe Lorenzo Vidino să spună că „însăși apropierea de aceste medii le protejează parțial de acuzațiile de islamism formulate de critici”.

Forumul european al organizațiilor studențești și de tineret musulmane este luat ca exemplu. Organizația studențească a fost fondată de liderii Frăției Musulmane din Occident. Se pare că această entitate a primit o finanțare semnificativă din partea Uniunii Europene pentru a desfășura campanii anti-islamofobe și pro-hijab.

author avatar
Tudor Borcea
326 afisari

1 COMENTARIU

  1. din nefericire , islamismul a adoptat calea violenta.
    De aici faptul ca in Viena , in Bruxelles, in Paris , Marsilia , orase considerate aadata sigure , cartiere intregi locuite de migranti islamici au devenit nesigure si violente

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger