AcasăȘTIRI EXTERNEÎşi "VINDE" Olaf Scholz ţara? Vestea despre portul Hamburg a stârnit o...

Îşi „VINDE” Olaf Scholz ţara? Vestea despre portul Hamburg a stârnit o „avalanşă” în Germania

olaf scholzÎşi "VINDE" Olaf Scholz ţara? Vestea despre portul Hamburg a stârnit o "avalanşă" în Germania

Premierul german este de acord să vândă o parte din portul Hamburg Chinei. Potrivit informațiilor SPIEGEL, Cancelaria solicită să fie permisă intrarea – în timp ce șase ministere resping acordul.

Există o dispută între Cancelaria Federală a lui Olaf Scholz (SPD) și mai multe ministere cu privire la aprobarea unei intrări chineze deja agreate într-un terminal de containere din portul Hamburg. Toate cele șase ministere implicate în evaluarea investițiilor au respins acordul. Cu toate acestea, Cancelaria, la fel ca guvernul statului Hamburg, vrea să se asigure că intrarea are loc.

Şansa nemţilor: Guvernul

În cazul în care Guvernul german nu se opune acestei tranzacţii – până la sfârşitul lui octombrie -, decizia va fi aprobată. Serviciile germane de informaţii şi contra-spionajul german ar fi, la rândul lor, reticente să accepte vânzarea unei infrastructuri considerate critică.

În pofida acestor avertismente, Olaf Scholz insistă ca ”achiziţia să se facă, oricum”, dezvăluie cele două posturi. Portul Hamburg este cel mai important port comercial al Germaniei şi al treilea în Uniunea Europeană (UE), după Rotterdam (Olanda) şi Antwerpen (Belgia).

China, mare partener comercial

China este cel mai important partener comercial în al treilea port maritim ca mărime al Europei. Grupul Cosco, care operează și una dintre cele mai mari companii de transport de containere din lume, și-a acostat navele la terminalul de containere CTT de zeci de ani.

Cu patru dane și 14 porturi de containere, este unul dintre cele trei terminale de containere operate de HHLA în portul Hamburg. În schimb, Cosco dorește să își concentreze fluxurile de marfă în orașul hanseatic, CTT urmând să devină un punct de transbordare preferat în Europa.

author avatar
Andrei Ștefan
1.019 afisari

7 COMENTARII

  1. Ei, dacă vor folosi traseul Rin-Main-Dunăre- Constanța(pe canal)- Bosfor- Dardanele – Suez – Oceanul Indian atunci va înțelege toată lumea de ce vor olandezii mort-copt portul Constanța și de ce ne dau la geoale!!!

  2. China are bani iar UE au pedofili ,drogati si poponari UE si nord amerlica cea mai degenerata rasa umana

  3. Olandezii, vor lua o poola portul Constanța. El este de mult timp …concesionat… Chinei. Așa că olandezii zburători își vor suge poola .

  4. Problema noastra nu e ca ne-am vandut tara,e ca am dat-o gratis plus ca le-am pupat si dosul astora doar ca sa ne bage in seama.Asta e Romania de la gfanarioti incoace.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger