AcasăȘTIRI EXTERNEIrlandezii au decis prin vot să păstreze în Constituție sintagma „locul femeii...

Irlandezii au decis prin vot să păstreze în Constituție sintagma „locul femeii este în casă”

Irlandezii au decis prin vot să păstreze în Constituție sintagma „locul femeii este în casă”Irlandezii au decis prin vot să păstreze în Constituție sintagma „locul femeii este în casă”/ Sursa FOTO: news.sky.com

Irlandezii au decis să păstreze în Constituție sintagma „locul femeii este în casă”. Ei au respins propunerea de modificare a Constituției făcută în cadrul unui referendum.

De asemenea, irlandezii au respins prin vot o propunere care viza modul în care este definită familia.

Guvernul a pierdut în fața cetățenilor

Guvernul irlandez a fost învins la referendumul privind schimbarea constituției țării, a recunoscut sâmbătă premierul Leo Varadkar, potrivit Sky News.

Referendumul a avut loc vineri, de Ziua Internațională a Femeii. Autoritățile au propus modificarea articolul 41.2 din Constituția Irlandei, care datează din 1937.

Statul recunoaște că, prin viața ei în familie, femeia oferă statului un sprijin fără de care binele comun nu poate fi realizat. Statul se va strădui, prin urmare, să se asigure că mamele nu vor fi obligate, din cauza necesității economice, să se angajeze și să-și neglijeze îndatoririle lor în casă”, scrie în articol.

Guvernul a susținut că limbajul este „sexist” și „demodat” și ar trebui șters. Cei care se împotrivesc au susținut că prin constituție nu se transmite că locul femeii este în casă, ci se oferă recunoaștere a muncii pe care o fac femeile în familie. Până la urmă, propunerea a fost respinsă prin vot.

A doua întrebare de la referendum s-a referit la familie. Autoritățile au încercat să extindă definiția constituțională a unei familii de la căsătorie la „relații durabile”. Și această propunere a fost respinsă de participanții la referendum.

author avatar
Mihail Ioan
556 afisari

4 COMENTARII

  1. La cati musulmani sunt acolo, nu ma mir.
    Asta o sa fie in toata Europa
    Vor conduce si vor putea redirectiona bugetul tarii si armele, nici nu vom sti unde .
    Asta daca idiotii utili din UE nu vor reglementa migratia ILEGALA.

  2. Asta dovedeste ca una este propaganda satanista care vrea haos si distrugere, toate ambalate in asa zise drepturi si politica corecta si alta este normalitatea imbratisata de oameni . Dumnezeu asa a creat lumea , barbatul ,barbat cu alte misiuni si femeia cu alte misiuni cea mai importanta in familie si cresterea copiilor . dementii marxisti vor totul pe dos . le vine randul sa plateasca pentru asta !

  3. DA , pentru ca atunci cand te gandesti la femeie , te gandesti la familie , exact ce vor sa distruga neomarxistii lgbt . femeia are rol principal in familie , adica in casa nu pe strazi unde vezi destrabalatii homosexuali la pride parade .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger