AcasăȘTIRI EXTERNEIranul, atacat de o putere nucleară! S-au tras primele rachete joi dimineață,...

Iranul, atacat de o putere nucleară! S-au tras primele rachete joi dimineață, 18 ianuarie 2024! – VIDEO

sursa foto: captură video The Azeri Times/X

Situația pare să escaladeze periculos în Orientul Mijlociu!

Pakistanul a efectuat joi lovituri pe teritoriul Iranului contra unor luptători separatiști, a declarat ministerul pakistanez de externe, atacul venind la două zile după ce Teheranul a anunțat că a lovit baze ale unor militanți afiliați Israelului aflate pe teritoriul pakistanez, transmite Reuters.

Citiți și: De ce atacurile SUA în Orientul Mijlociu reaprind fricile legate de petrol și inflație

Presa iraniană a anunțat că mai multe rachete au lovit un sat din provincia Sistan-Baluchistan, care se învecinează cu Pakistanul, ucigând trei femei și patru copii.


Marhamati: Cel puțin șapte persoane au fost ucise


Viceguvernatorul provinciei Sistan și Baluchistan, Alireza Marhamati, a declarat la televiziunea iraniană de stat că cel puțin șapte persoane au fost ucise în urma exploziilor și că printre morți se numărau trei femei și patru copii, care erau cetățeni străini, potrivit CNN.

„La ora 4:30 a.m. s-au auzit explozii într-un sat de frontieră. Mai multe rachete au fost trase asupra localității”, a precizat oficialul.

Anunțul oficialului: O altă explozie a avut loc în apropierea orașului Saravan

Potrivit acestuia, o altă explozie a avut loc în apropierea orașului Saravan, fără să provoace victime.

CNN menționează că atât Pakistanul, cât și Iranul au luptat multă vreme împotriva militanților din regiunea Baloch, care sunt activi de-a lungul graniței lor de 900 de kilometri.

Însă cel mai recent incident marchează o escaladare majoră între cele două puteri vecine și vine în contextul în care ostilitățile regionale din Orientul Mijlociu se intensifică, din cauza războiului în curs de desfășurare al Israelului în Gaza.

Avertismentul oficialilor pakistanezi

Lansarea rachetelor din Pakistan – putere nucleară-  are loc la o zi după ce Iranul a anunțat că a folosit „rachete de precizie și drone” pentru a distruge două bastioane ale grupării militante sunite Jaish al-Adl în provincia Balochistan, din sud-vestul Pakistanului.

Potrivit oficialilor locali și Ministerului pakistanez de Externe, loviturile iraniene de miercuri au ucis doi copii și au rănit alți câțiva. Oficialii de la Islamabad au descris atacul drept o „încălcare neprovocată a spațiului aerian național de către Iran” și au avertizat Iranul cu privire la „consecințe grave”.

author avatar
Andrei Coman
1.250 afisari

2 COMENTARII

  1. Ia sa fi avut aia acolo niste troiene de zapada de vreo 3 metri inaltime si vreo -25 de grade afara, le mai ardea de razboaie???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger