AcasăȘTIRI EXTERNEIranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete! Teheranul...

Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete! Teheranul a avertizat SUA să nu se implice! (VIDEO)

Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete! Teheranul a avertizat SUA să nu se implice! (VIDEO)

Iran a lansat un atac cu sute de drone asupra Israelului. Imagini din orașele israeliene, publicate pe rețelele sociale, arată explozii pe cer, în timp ce dronele și rachetele lansate de Teheran sunt interceptate.

Baza Aeriană Ramon, din Desertul Negev, a fost lovita de cel putin 7 rachete de croazieră.

Mai multe înregistrări video urcate pe Internet arată amploarea loviturilor asupra celei mai mari baze militare israeliene.

Autorităţile israeliene au avertizat populaţia să rămână în case. Valul de lovituri lansate din Iran spre Israel pare să se fi diminuat, au declarat doi oficiali americani. Atacurile au durat aproximativ cinci ore.

Rachetele, interceptate în afara graniţelor

IDF a anunțat că marea majoritate a rachetelor lansate din Iran au fost interceptate în afara granițelor statului Israel.

Iranul a lansat până acum peste 200 de drone și rachete. Le-am interceptat pe majoritatea, și continuăm să le interceptăm. Mai multe rachete au căzut pe teritoriul israelian.

Nu au făcut pagube mari și nici răniți, cu excepția unei fetițe, care sper că va fi bine în curând. O bază militară a fost lovită ușor”, a declarat contraamiralul Daniel Hagari.

Gărzile Revoluționare iraniene au declarat că au lansat sute de drone și rachete asupra țării, dar Israelul a refuzat inițial să confirme că au fost lansate rachete de croazieră.

Israel ripostează

Cabinetul de securitate al guvernului israelian a autorizat cabinetul de război să ia decizii cu privire la răspunsul Israelului la atacul Iranului, a transmis postul Canal 12.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, i-a cerut omologului său israelian, ministrul Yoav Gallant, cu care a vorbit la telefon, să notifice SUA înainte de orice potenţial răspuns la atacul iranian, potrivit unui oficial american.

Oficialii israelieni vorbesc despre un „răspuns fără precedent” pe care îl vor da Iranului.

Joe Biden a asigurat Israel de ajutor

Președintele american Joe Biden a asigurat Israelul de sprijinul său, iar forțele americane din Orientul Mijlociu au doborât o parte dintre proiectilele, care au fost lansate de Iran.

„Statele Unite să stea deoparte”, a avertizat vehement Teheranul.

author avatar
Andrei Ștefan