AcasăȘTIRI EXTERNEIran amenință crunt Israelul. „Vom rade aceste orașe de pe pământ” /...

Iran amenință crunt Israelul. „Vom rade aceste orașe de pe pământ” / Declarația șefului armatei

Iran amenință crunt Israelul. „Vom rade aceste orașe de pe pământ” / Declarația șefului armatei

Comandantul forțelor terestre ale armatei iraniene, generalul Kioumars Heydari, a declarat că armamentul ofensiv al țării sale poate „rade de pe suprafața pământului” orașele israeliene Tel Aviv și Haifa.

„La ordinul liderului spiritual (al Iranului, Ali Khamenei), în cazul celei mai mici greșeli a adversarului, vom rade de pe suprafața pământului Tel Aviv și Haifa”, a declarat Heydari.

„Teritoriile ocupate de Israel vor reveni lumii islamice”

Generalul a precizat că raza de acțiune a aviației iraniene fără piloți, precum și a armamentului de rachete al forțelor terestre a crescut. Împreună cu „componenta inteligentă” a noilor arme, pregătirea de luptă a trupelor a crescut semnificativ pentru a „răspunde la o agresiune necugetată”, scrie Tass.

„În prezent, realizările ofensive și defensive ale Republicii Islamice Iran îi irită pe dușmanii țării noastre”, a remarcat generalul. El și-a exprimat încrederea că „teritoriile musulmane ocupate de regimul sionist vor reveni lumii islamice în următorii 25 de ani”.

În mod tradițional, Iran a considerat Israel principalul inamic al republicii, alături de SUA. Blocajul este condiționat de politica Tel Avivului în ceea ce privește teritoriile palestiniene în care se extind coloniile evreiești, în timp ce în ultimele săptămâni, tensiunile dintre arabi și israelieni s-au intensificat brusc, iar numărul atacurilor și al operațiunilor militare a crescut.

author avatar
Tudor Borcea