AcasăȘTIRI EXTERNEIrakul întinde mâna Israelului! Babilonul cel Mare, profețit

Irakul întinde mâna Israelului! Babilonul cel Mare, profețit

Ca parte a valului pacifist care a cuprins întreg Orientul Mijlociu, un important politician irakian întinde mâna Israelului, solicitând Bagdadului să facă pace cu dușmanul etern. Propunerea lui Mithal al-Alusi i-a luat prin surprindere și pe jurnaliștii evrei, mulți întrebându-se dacă acestea sunt vremurile profetice ce anunță Babilonul cel Mare sau, deocamdată, este doar pocăința neamului lui Ismail. Cert e că, în 2020, pe arabi i-a lovit iubirea de poporul lui Israel.

Publicația Bagdad Post a dezvăluit că, în urma Acordului Abraham, privind normalizarea relațiilor dintre Israel, Emiratele Arabe Unite și Bahrain, politicianul sunnit irakian Mithal al-Alusi, totodată liderul Partidului Ummah, a solicitat de la tribuna Parlamentului să se facă pace cu Israelul! În opinia lui Alusi, conflictul israeliano-palestinian a fost exploatat de câteva state pentru propriile lor interese și nicidecum pentru binele poporului Palestinei.

„Există aproape 700.000 de evrei irakieni care trăiesc în prezent în Israel”, a explicat Alusi. „De ce ar trebui să intrăm într-un război cu ei de dragul Gazei sau de dragul conturilor bancare ale grupărilor care controlează Palestina?”. De asemenea, Mithal al-Alusi nu s-a ferit să spună că liderii Irakului au avut deja contacte cu israelienii, „dar se tem de iranieni, deoarece Iranul este factorul politic care conduce azi Irakul”.

Tel Avivul și Bagdadul, în stare de război din 1948

Irakul nu recunoaște Israelul și, în consecință, cele două țări nu au relații diplomatice formale. Mai mult, Bagdadul a declarat război statului evreu în 1948 și de atunci cele două țări sunt, din punct de vedere tehnic, într-o stare de război. Forțele irakiene au participat la războaie împotriva Israelului în 1967 și 1973, iar în timpul războiului din Golful Persic (1990-91), Irakul a tras 42 de rachete balistice Scud în Israel!

De-a lungul ultimilor ani, s-au făcut numeroase eforturi pentru a normaliza relațiile dintre cele două țări. În 2019, trei delegații irakiene formate din 15 figuri politice și religioase, atât din comunitățile sunnite, cât și din cele șiite au vizitat Israelul, întâlnindu-se cu oficiali guvernamentali evrei și cadre universitare. De asemenea, irakienii au vizitat Memorialul Holocaustului.

Chiar al-Alusi a pledat cauza israeliană printre irakieni, dar pentru asta a plătit un preț uriaș. În 2004, după ce a făcut o vizită publică la Ierusalim, Mithal al-Alusi a fost expulzat din Congresul Național irakian! Șase luni mai târziu, mașina lui avea să fie atacată, în Bagdad, de persoane înarmate, doi dintre fii săi fiind uciși pe loc!

Deocamdată, cert e că o viitoare normalizare a relațiilor israeliano-irakiene ar  avea un prim beneficiu direct pentru SUA. Pentagonul tocmai ce a anunțat că, în luna octombrie, își va reduce prezența militară în Bagdad de la 5.200 la 3.000 de soldați. Vorbim de un punct important din agenda electorală a lui Donald Trump, care a promis că va pune capăt „războaielor nesfârșite ale Irakului”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
776 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui sa inteleaga si uni si alti ca fara Fiul Domnului nu poti sa ajungi la Dumnezeu. Deci daca se convertesc la crestinism sunt cu adevarat cu mult mai aproape de Dumnezeu. Deci El e Calea, Viata dar și Adevărul . Restul cailor inseamna ca ocolesc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger