AcasăȘTIRI EXTERNEIrakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari pro-Iran.

Mai multe persoane au fost rănite.

Bombardament la baza Calso

Un oficial militar şi unul din Ministerul de Interne nu au fost în măsură să-i identifice pe cei responsabili pentru acest bombardament aerian care a vizat baza Calso, din provincia Babilon (centru), nici să spună dacă a fost o lovitură cu drone.

Deflagraţia a avariat instalaţiile sale de la baza militară. O „anchetă preliminară” şi că au fost trimişi anchetatori la faţa locului.

Explozia din Irak intervine într-un moment în care eforturile diplomatice continuă pentru a evita o conflagraţie în Orientul Mijlociu, pe fondul războiului din Fâşia Gaza şi al tensiunilor reaprinse între Israel şi Iran.

Reamintim că vineri devreme, lovituri cu drone au vizat împrejurimile unei baze militare din regiunea Isfahan din centrul Iranului. Atacul a fost pus pe seama Israelului, care, însă, nu şi-a asumat responsabilitatea.

Cum au reacţionat americanii

Americanii au negat orice implicare în acest atac. La fel şi Israelul.

„Statele Unite nu au efectuat astăzi lovituri aeriene în Irak”, a reacţionat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) pe reţeaua socială X, la scurt timp după acest anunţ.

Armata israeliană a afirmat că „nu comentează informaţiile apărute în presa străină”.

author avatar
Andrei Ștefan