AcasăȘTIRI EXTERNEIpoteză-şoc! Un român, implicat în atacul cu bombă asupra procurorului-șef din Bulgaria

Ipoteză-şoc! Un român, implicat în atacul cu bombă asupra procurorului-șef din Bulgaria

Ipoteză-şoc! Un român, implicat în atacul cu bombă asupra procurorului-șef din Bulgaria

Anchetatorii bulgari vin cu o ipoteză șocantă, după atacul de bombă asupra unui magistrat! Atentatul asupra procurorului general al Bulgariei ar fi fost pus la cale de o grupare criminală, din care ar face parte și un român.

Ivan Gheșev a scăpat nevătămat în urma exploziei unui dispozitiv, la trecerea mașinii sale oficiale, luni, 1 mai. Bomba a explodat în timp ce coloana motorizată în care se afla orocurorul general tranzita un drum împădurit, în apropiere de Sofia.

Românul ar fi fost arestat anterior, pentru șantaj

În cadrul unei conferințe de presă, procurorul general al Bulgariei vorbea despre o grupare criminală, care ar încerca să destabilizeze Procuratura, organele judiciare și lupta anticorupție din Bulgaria.

S-a menționat, de asemenea, în discursurile publice și în comunicatele de presă, faptul că cei care fac parte din această grupare au început să-i elimine pe procurorii pe care nu i-au putut cumpăra.

Astfel, au fost comise cinci crime și o tentativă de asasinat asupra unui ofițer de Poliție.

Mai mult, din această grupare criminală, care ar fi organizat un complot chiar împotriva procurorului general al Bulgariei, ar face parte și un român.

Românul a fost arestat în 2019, la Sofia, pentru șantaj, iar după acest atentat, presa din Bulgaria se întreabă dacă cei care au pus la cale această tentativă criminală sunt cei despre care vorbea procurorul general.

Presa din Bulgaria a mai dezvăluit că au fost dispuse 15 percheziții în capitală și în localitățile învecinate.

author avatar
Andreea Vlad