AcasăȘTIRI EXTERNEBiden, umilit de Regele Abdullah al II-lea. Iordania anulează vizita președintelui SUA!

Biden, umilit de Regele Abdullah al II-lea. Iordania anulează vizita președintelui SUA!

sursa foto: stiri.tvr.ro

Iordania a anulat summitul la care urma să participe și preşedintele Statelor Unite. Anunțul a venit după atacul asupra spitalului din Gaza, soldat cu sute de victime.

În acest context, Joe Biden – așteptat să ajungă miercuri într-o vizită în Israel – își amână vizita la Amman.

Casa Albă a anunţat că preşedintele american Joe Biden îşi amână călătoria planificată pentru miercuri în Iordania, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Totodată, preşedintele Statelor Unite transmite „profunde condoleanţe” victimelor „exploziei spitalului” din Gaza, potrivit sursei citate.

Regele Iordaniei urma să îi găzduiască miercuri pe preşedinţii SUA, Egiptului şi Autorităţii Naţionale Palestiniene

Anunțul de la Casa Albă vine în contextul în care Iordania a anulat summitul cu liderul de la Washington. Regele Abdullah al Iordaniei urma să îi găzduiască miercuri pe preşedinţii Statelor Unite, Egiptului şi Autorităţii Naţionale Palestiniene pentru un dialog despre repercusiunile periculoase ale conflictului din Gaza.


Alături de suveranul haşemit, Joe Biden, Abdel Fattah al Sisi şi Mahmoud Abbas urmau să discute despre modalităţile de a se pune capăt războiului dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas.


E de menționat faptul că ministrul iordanian de externe Ayman Safadi a declarat că summitul va avea loc atunci „când se va lua decizia de a opri războiul şi de a se pune capăt acestor masacre”.

author avatar
Andrei Coman