AcasăȘTIRI EXTERNEIohannis, umilit de Biden! „Sleepy” Joe îl ignoră pe președintele României în...

Iohannis, umilit de Biden! „Sleepy” Joe îl ignoră pe președintele României în chestiunea războiului din Ucraina

Klaus IohannisIohannis, umilit de Biden! „Sleepy” Joe îl ignoră pe președintele României în chestiunea războiului din Ucraina

Președintele SUA, Joe Biden, a avut o videoconferință cu mai mulţi lideri europeni, unde s-a discutat pe tema crizei Rusia – Ucraina. La discuții nu a fost convocat și președintele Klaus Iohannis, deși țara noastră este partener strategic al SUA și cu interes direct în rezolvarea crizei militare din Estul Europei.

România a fost adusă în discuție chiar de Joe Biden ca fiind o destinație a unor detașări de forțe militare NATO. Cu toate acestea, Klaus Iohannis nu a fost convocat la această videoconferință extrem de importantă.

La conferință au participat șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European Charles Michel, președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, premierul Italiei Mario Draghi, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, președintele Poloniei Andrzej Duda și premierul britanic Boris Johnson.

SUA au pregătit 8.500 de militari pentru a-i trimite în Europa de Est

Până la 8.500 de cadre militare din SUA au fost plasate într-o stare de ”alertă sporită” pentru o potențială desfășurare în Europa de Est, pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Rusia și Ucraina, a anunțat luni Pentagonul.

 

Aceasta va fi parte a unei forțe de răspuns a NATO în cazul în care Rusia își invadează vecinul din vest. „Vom continua să oferim actualizări în zilele următoare despre aceste decizii”, a spus Secretarul de presă al Departamentului Apărării de la Casa Albă, John Kirby. „Printr-o posibilă detașare, Statele Unite își arată angajamentul față de NRF”, a completat acesta.

Kirby a mai adăugat faptul că trupele vor fi „forțe terestre” și că NRF poate fi activată doar de NATO sau de președintele Biden, notează NYPost.

author avatar
Andreea Vlad
1.746 afisari

5 COMENTARII

  1. Doar sleepy? Cine il ia in seama? Slugile nu sunt luate in seama, ele sunt obligate sa faca ce le zice stapanul.

  2. In lista erau doar marii mahari si presedintele Poloniei. Sa-i trimita atunci in Polonia pe cei 8500 de militari! Noi nu avem de ce sa ajutam Ucraina, o tara care ne ocupa teritorii!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger