AcasăȘTIRI EXTERNEInvazie de melci africani uriași, în Florida! ALERTĂ, animalele conțin un parazit...

Invazie de melci africani uriași, în Florida! ALERTĂ, animalele conțin un parazit care provoacă meningită

melcInvazie de melci africani uriași, în Florida! ALERTĂ, animalele conțin un parazit care provoacă meningită / foto: Twitter @Forbes

Sute de melci uriași africani au apărut pe coasta din Florida, au declarat vineri oficialii, amenințând cu distrugerea unei game largi de plante și copaci și prezentând riscul de a transmite un tip rar de meningită la oameni.

Melcul, originar din Africa de Est, este unul dintre cele mai dăunătoare din lume, mâncând cel puțin 500 de tipuri diferite de plante, scoarță de copac și chiar vopsea de pe case, potrivit site-ul web al Departamentului Agriculturii SUA.

Melcul poate crește până la dimensiunea unui pumn

Gasteropodul, care poate crește până la dimensiunea unui pumn uman, poartă adesea un parazit cunoscut sub numele de Viermele pulmonar al șobolanului, care poate transmite un tip de meningită ale cărei simptome includ dureri musculare, dureri de cap, înțepenire a gâtului, febră și vărsături.

Peste o mie de creaturi au fost colectate în suburbia New Port Richey din Tampa, Florida, în comitatul Pasco, au spus oficialii.

Toți cei testați joi nu erau purtători ai acestui parazit, au declarat experții. Oficialii de stat au detectat prima dată infestare pe 23 iunie și-i îndeamnă pe oameni să nu-i atingă și să nu-i consume pentru a preveni infecțiile.

Autoritățile au introdus carantina

Pentru a încerca să-i stăpânească, oficialii de stat au plasat în carantină o parte din județul Pasco din zona New Port Richey, în această săptămână, potrivit The National News. Nicio plantă, deșeurile din curte, resturile, compostul sau materialele de construcție nu pot fi mutate în mod legal fără permisiune, de teamă că moluștele lipicioase să nu se răspândească.

Carantina se extinde de la o rază de aproximativ o jumătate de milă de la populația de melci identificată și se poate schimba sau crește, dacă se găsesc mai mulți melci.

Este a treia oară când melcul african uriaș de uscat este descoperit în Florida. În anii 1960, pentru eradicarea sa a fost nevoie de 1 milion de dolari și 10 ani. În 2010, eradicarea unei a doua infestări a durat încă un deceniu și a costat 23 de milioane de dolari.

author avatar
Andreea Vlad
829 afisari

4 COMENTARII

  1. Asadar, melcii au traversat Oceanul Pacific, tot teritoriul SUA si au ajuns in Florida. Distanta este gigantica.
    Asadar, cum vor fi ajuns melcii cit pumnul din AFRICA DE EST, IN SUA – COASTA DE EST ???

  2. Recent am citit o alerta pentru gradinari: S-a descoperit in pamant o substanta care cauzeaza atac de inima si de aia tot mai multa lume care lucreaza in gradina are probleme cu inima. Bine macar ca nu dau vina pe cei nevaccinati. Ar fi mult mai folositor daca s-ar recunoaste sursa adevarata ale acestor probleme de sanatate ciudate

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger