AcasăȘTIRI EXTERNEInundații în Germania. Merkel anunță un prim ajutor de 400 de milioane...

Inundații în Germania. Merkel anunță un prim ajutor de 400 de milioane de euro

Inundații în Germania. Merkel anunță un prim ajutor de 400 de milioane de euro

La aproape o săptămână după catasatrofa din vestul Germaniei, care a ucis 170 de oameni, guvernul Merkel va elibera un ajutor rapid de urgență în valoare de câteva sute de milioane de euro.

În vestul Germaniei, pagubele materiale cauzate de inundațiile recente, care au ucis 170 de persoane, conform ultimului bilanț, sunt colosale.

Apă și electricitate

Pentru a ajuta sinistrații, guvernul Angelei Merkel va elibera miercuri, 21 iulie, primul ajutor substanțial. Dar reconstrucția promite să fie lungă și costisitoare.

Într-un proiect de lege care urmează să fie adoptat de Consiliul de Miniștri, Berlinul și regiunile, competente în materie de protecție civilă, se angajează să plătească în mod egal o sumă de 400 de milioane de euro ca ajutor imediat, potrivit unui document care a fost filtrat în mai multe mass-media germane.

Obiectivul este de a asigura, ca prim pas, clădirile și infrastructura deteriorată în regiunile cele mai afectate de inundații, unele lipsite de apă potabilă și electricitate.

„Fără birocrație”

Aflată în vizită, marți, în Renania de Nord-Westfalia, în orașul medieval Bad Münstereifel devastat de ploile torențiale, cancelarul german a promis ajutor rapid, „în zilele următoare” și „fără birocrație”, scrie Liberation.

Această primă asistență financiară este un prim pas. Aceste sume vor fi completate de „un program de reconstrucție în miliarde de euro, astfel încât să putem avansa rapid” , a declarat ministrul finanțelor, Olaf Scholz

author avatar
Tudor Borcea
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger