AcasăȘTIRI EXTERNEInundații în cel mai fierbinte loc din lume. Sute de persoane captive...

Inundații în cel mai fierbinte loc din lume. Sute de persoane captive din cauza șuvoaielor de apă – FOTO/VIDEO

inundatii

Celebra regiune deșertică Valea Morţii (Death Valley) din California este afectată de inundații, după ce vineri a plouat intens. Este un fenomen rar în această zonă, cunoscută drept cel mai arid loc din America de Nord.

Aproximativ 1.000 de persoane – 500 de vizitatori şi 500 de angajaţi – au rămas izolate, a anunţat parcul naţional care administrează zona, potrivit The Guardian.

1.000 de persoane blocate în parc

Acestea nu pot părăsi parcul naţional american din cauza ploilor „fără precedent”, care au provocat inundaţii semnificative şi închiderea tuturor drumurilor care deservesc acest parc naţional.

„Toate drumurile care deservesc parcul sunt în prezent închise şi vor rămâne închise până când oficialii parcului vor stabili amploarea pagubelor”, au anunțat autoritățile americane.

Inundaţiile au rupt secţiuni de pavaj de pe drumuri şi au inundat birouri şi hoteluri, a precizat administratorul parcului național.

Record de precipitații

În unele zone au căzut 37 de litri de ploaie pe metrul pătrat, în condiţiile în care cantităţile medii totale anuale în regiune sunt sub 50 de litri pe metrul pătrat. Cantităţile medii ale precipitaţiilor căzute vineri aproape au egalat recordul înregistrat în acest parc.

Parcul Naţional Death Valley este cunoscut drept cel mai fierbinte loc din lume şi cel mai arid din America de Nord, potrivit site-ului oficial.

author avatar
Andreea Vlad