AcasăȘTIRI EXTERNEInundații fulgerătoare în New York. Vine furtuna Elsa

Inundații fulgerătoare în New York. Vine furtuna Elsa

Inundații fulgerătoare în New York. Vine furtuna Elsa

Mai multe stații de metrou au fost inundate și arterele majore au fost întrerupte joi, 8 iulie, la New York, unde amenințarea unor noi inundații planează, vineri, cu sosirea preconizată a furtunii Elsa.

Cantitățile mari de apă care au căzut în urma unor serii de furtuni în New York și în regiune, joi după amiază, „au provocat inundații fulgerătoare considerabile în anumite locuri”, a indicat National Weather Service (NWS), service national de meteorologie.

Apa până la brâu în metrou

Călătorii din metrou au postat pe Twitter imagini ale unor stații inundate, în special stația din 157th Street de la nord de Manhattan. În imagini se văd oameni care traversează zone unde apa le ajungea până la talie.

„Liniile 1 și A au fost cu adevărat lovite, cu multe inundații în stații”, a declarant, joi seară, Sarah Feinberg, șefa MTA, autoritatea de transport public din New York, în cadrul unui briefing de presă.

Șoferii, blocați de ape

Unele artere importante, în special în Bronx, au fost închise temporar, perturbând circulația la orele terminării programului. Poliția din New York a postat pe Twitter imagini unde se pot vedea mai mulți șoferi blocați de apă și salvați de forțele de ordine.

NWS a avertizat despre posibile noi inundații, vineri, odată cu sosirea preconizată în nord-est a ploilor abundente aduse de furtuna Elsa, care a venit din Florida, scrie Ouest-France.

Inundații din ce în ce mai frecvente

În ciuda lucrărilor întreprinse pentru fortificarea orașului împotriva inundațiilor, de la uraganul Sandy, din octombrie 2012 – care a ucis 44 de oameni și a paralizat capitala economică americană zile întregi – New York, un oraș înconjurat de apă, rămâne foarte vulnerabil la inundații, a căror frecvență trebuie să crească odată cu schimbările climatice, afirmă specialiștii.

Mai mulți oficiali, printre care Eric Adams, președintele Brooklynului și mare favorit pentru alegerile municipale din noiembrie, au cerut joi seară investiții urgente pentru fortificarea infrastructurii. „Episoadele meteo extreme nu vor dispărea”, a avertizat una dintre primele sale adversare, Kathryn Garcia, „Trebuie să investim în strategii de protejare a orașului”.

author avatar
Tudor Borcea
313 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger