AcasăȘTIRI EXTERNEInundații devastatoare în Pakistan. Peste 300 de persoane au murit - IMAGINILE...

Inundații devastatoare în Pakistan. Peste 300 de persoane au murit – IMAGINILE dezastrului (VIDEO)

pakistanInundații devastatoare în Pakistan. Peste 300 de persoane au murit - IMAGINILE dezastrului (VIDEO) / foto: Twitter @Voice_OfEast

Inundațiile din Pakistan au ucis cel puțin 310 de persoane și au rănit sute, guvernul emițând avertismente cu privire la noi ploi musonice extreme în alte 14 orașe.

Orașul Karachi, situat în sudul țării, care găzduiește 16 milioane de locuitori, este cel mai afectat. Numeroase cartiere și vehicule zac scufundate în apă plină de noroi până la genunchi; drumurile sunt impracticabile, conform The Guardian. Cel puțin 15 persoane au murit de sâmbătă.

Pakistan, măturat de ploi musonice

Serviciile publice din oraș au fost suspendate și afacerile închise. Autoritatea Națională de Management al Dezastrelor (NDMA) a anunțat că infrastructura, rețelele de drumuri și 5.600 de case au fost avariate.

Pakistanul, care a suferit un val de căldură extrem la începutul acestui an, se clasează printre cele mai vulnerabile țări în cadrul Global Climate Risk Index, care înregistrează pierderile economice și umane din cauza vremii extreme. Se estimează că Pakistanul a pierdut 10.000 de vieți din cauza dezastrelor ecologice, cu pierderi financiare de 4 miliarde de dolari în deceniul premergător anului 2018.

Pierderile financiare sunt colosale

„Clima își joacă rolul”, a spus Afia Salam, un activist pentru schimbările climatice. „Avem un muson schimbător, avem precipitații mai abundente, avem ploi care cad într-o perioadă foarte scurtă de timp. Karachi care se confruntă cu inundațiile urbane este semnul vremurilor imprevizibile. Nu ne-am adaptat la aceste schimbări și trebuie să protejăm oamenii printr-o planificare adecvată”, a spus ea.

În Karachi, comercianții își numără pierderile, inundațiile puternice din sectorul comercial distrugând piața de electronice și articole de îmbrăcăminte și ducând la pierderi de miliarde de rupii.

author avatar
Andreea Vlad