AcasăȘTIRI EXTERNEInterviul lui Tucker Carlson cu Putin. Ce răspuns a primit liderul de...

Interviul lui Tucker Carlson cu Putin. Ce răspuns a primit liderul de la Kremlin când l-a întrebat pe Clinton dacă Rusia poate intra în NATO

În timpul interviului, Putin a dat răspunsuri lungi la întrebări, cu paranteze şi exemple.

Liderul de la Kremlin a povestit, de pildă, despre relaţia sa cu preşedinţii americani, repetând o poveste pe care a mai menţionat-o anterior – că Bill Clinton a sugerat că Rusia ar putea adera la NATO, pentru ca la scurt timp după aceea să retracteze această posibilitate.

De ce n-a mai intrat Rusia în NATO

Putin a povestit că în anul 2000, la o întâlnire pe care a avut-o la Kremlin cu fostul preşedinte Bill Clinton chiar într-o încăpere alăturată celei în care i s-a luat interviul, l-a întrebat pe preşedintele american: „Bill, crezi că dacă Rusia cere să se alăture NATO, crezi că se va putea întâmpla asta?”

„Brusc, el a spus: Ştii, asta e chiar interesant. Cred că da”, a relatat Putin. „Dar seara, când ne-am întâlnit la cină, a spus: Ştii, am vorbit cu echipa mea. Nu, nu, nu e posibil acum”, a susţinut liderul de la Kremlin.

Puteţi să-l întrebaţi, cred că se uită la interviu, poate confirma. N-aş fi povestit asta, dacă nu s-ar fi întâmplat”, a adăugat Putin încercând să fie convingător, continuând: „Eu am pus întrebarea, dacă e posibil sau nu. Iar răspunsul pe care l-am primit a fost nu. Am fost sincer în demersul meu de a afla care este poziţia conducerii”.

Ce ar fi făcut Rusia în NATO

Întrebat dacă ar fi intrat în NATO, în cazul în care răspunsul ar fi fost da, Putin a spus că în cazul acesta, ar fi început procesul de apropiere şi în cele din urmă s-ar fi putut întâmpla, dacă ar fi văzut „o dorinţă sinceră” din partea celorlalţi parteneri.

„Dar nu s-a întâmplat. Nu înseamnă nu. Ok, bine”, a comentat Putin. „Am realizat că nu suntem bineveniţi acolo”, a mai spus Putin care susţine că apoi a vrut să construiască o relaţie cu NATO într-o altă modalitate.

Vladimir Putin a spus că fostul preşedinte american George W. Bush a împins extinderea NATO din Europa de Est către Ucraina, afirmând că acesta a fost „un tip atât de dur”.

„Au existat cinci valuri de extindere. Statele baltice, tot estul Europei şi aşa mai departe. Iar acum ajuns la principalul lucru.

Au ajuns la Ucraina. În cele din urmă, în 2008, la summitul de la Bucureşti, au declarat că uşile sunt deschise pentru ca Ucraina şi Georgia să adere la NATO.

Preşedintele Bush – un tip dur, un politician dur – cum mi s-a spus mai târziu, a exercitat presiuni asupra noastră şi noi trebuia să acceptăm. Este ridicol”, a subliniat preşedintele rus, în interviul acordat lui Tucker Carlson.

author avatar
Andrei Ștefan
1.181 afisari

14 COMENTARII

 1. Interviul trebuie neapărat urmărit. Putin spune acolo niște lucruri de care cetățenii occidentului colectiv ar trebui sa tina seama atunci când îl acuza pe liderul de la Kremlin de iresponsabilitate.
  În alta ordine de idei ar trebui sa vi-l vedem pe liderul de la casa alba intervievat timp de 2 ore și sa comparam răspunsurile.

  • Da.Ei nu folosesc diplomatia, e mai greu.Scot tunul si pusca sa ocupe teritorii.Banii, banii, „davai ceas, davai palton” cum zicea un regretat comediant.Si davai tezaur, davai teritorii, au furat cu trenurile dupa 1945…

   • Inca de la inceputul omenirii cei care castiga razboaiele, fura cu carul, cu sacul, cu carutza, cu trenul. Este dreptul lor nescris. Inclusiv murikanii au furat de la amerindieni, spaniolii la fel, englejii de la indieni si din jumate de Africa, italienii de la etiopieni, portughejii din Brazilia, frantujii din Indochina si lista mai poate continua inca mult timp. Intre timp o tii pe a ta ca un patefon stricat cu „davai ceas, davai palton”, zici ca esti copil din ala mic fara minte.

 2. Si daca ei zic ca sunt teritoriile lor, cum se duc sa macelareasca…..frati crestini?
  Ce sa gandim de un frate mai mare care intra in curtea unuia mai mic, si il impusca ?

 3. întrebarea cu intrarea în NATO a fost un misto facut de Putin la adresa la adresa lui Bill C,…..(parerea mea )….

 4. A fost unul din cateva exemple care le-a dat ca in america nu presedintele sau democratia conduce, cu forta militara si CIA. Iar despre impuscarea fratelui crestin, a fost si intrebarea asta raspunsul fiind ca armata ucraineana a atacat rusii din ucraina si rusia a trebuit sa ii apere

  • „armata ucraineana a atacat rusii din ucraina si rusia a trebuit sa ii apere” ;)))
   E ca si cum ar zice ca un hot a intrat in curtea ta si tot el te-a impuscat ca sa se apere !
   O „logica” pur ruseasca.

 5. Asa i a aranjat Pacepa un interviu cu un reporter american care era in slujba DIE, sa nu fie o coincidenta, ca noi de la rusi am invatat.

 6. Porcul asta american e agent ungur vrea el revizionism cica de la 1654 dar sa se duca daca vrea el in trecut pana la Columns lui Traian sa vada ca nu e un ungur din Transilvania pus acolo cu care s su batut romanii ,deci nu existau in Transilvania.

 7. Multi de aici confundati pe rusi si peamericani cu niste triburi de alt neam .Neam deștept si bine deghizat, de unde si confuzia.

 8. Pentru ca actorul Constantin Tanase a fost un curajos si le-a spus-o in fata ocupantilor sovietici.Fata de alti mari „dizidenti” care faceau pe ei.Si pentru ca a murit” subit” la vreo 2 zile.Metoda sovietica: este sinucis.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri