AcasăȘTIRI EXTERNEInterpol anunță primele confiscări de vaccinuri anti-Covid false

Interpol anunță primele confiscări de vaccinuri anti-Covid false

Interpol anunță primele confiscări de vaccinuri anti-Covid false

Coronavirus: Interpol anunță primele confiscări de vaccinuri contrafăcute. Este vorba de aproximativ 400 de fiole, echivalentul a 2.400 de doze de vaccinuri false confiscate în Africa de Sud și de o rețea de vaccinuri contrafăcute dezmembrată în China, unde au fost confiscate 3000 de vaccinuri.

În timp ce Interpol a avertizat că vaccinurile vor fi ținta preferată a rețelelor criminale, „autoritățile din Africa de Sud au confiscat mii de vaccinuri false împotriva Covid-19”, a declarat organizația internațională de cooperare polițienească, care are sediul la Lyon, Franța.

Trei cetățeni chinezi și un zambian au fost arestați în timpul acestei operațiuni, desfășurată în Germiston (provincia Gauteng), care a permis și descoperirea unei „cantități mari de măști contrafăcute”.

În plus, Interpol a oferit asistență Chinei, unde poliția „a identificat o rețea de vânzări pentru vaccinurile Covid-19 contrafăcute și a preluat spațiile de producție, ducând la arestarea a 80 de suspecți și la confiscarea a mai mult de 3.000 de vaccinuri false la fața locului”, scrie 20 Minutes.

Doar vârful aisbergului

„Deși salutăm acest rezultat, el este doar vârful aisbergului când vine vorba de infracțiuni legate de vaccinul anti-Covid-19”, a declarat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, citat într-un comunicat.

„Aceste arestări subliniază rolul unic al Interpol în reunirea actorilor cheie din sectoarele public și privat pentru a proteja siguranța publică”, a adăugat Stock.

Interpol avertizează din nou împotriva vaccinurilor neautorizate care sunt oferite în prezent spre vânzare pe internet. „Orice vaccin promovat pe site-uri web sau pe„ darknet ”nu va fi legitim, nu va fi testat și poate fi periculos”, avertizează organizația de cooperare polițienească.

„Oricine cumpără aceste medicamente se pune el însuși în pericol și oferă bani crimei organizate”, avertizează Interpol.

Foto: Interpol

author avatar
Tudor Borcea
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger