AcasăȘTIRI EXTERNEInterdicție nouă în China, după ce țara a înregistrat primul caz de...

Interdicție nouă în China, după ce țara a înregistrat primul caz de variola maimuței: „Nu atingeți străinii”

variolaInterdicție nouă în China, după ce țara a înregistrat primul caz de variola maimuței: „Nu atingeți străinii”

Un înalt oficial chinez din domeniul sănătății i-a sfătuit pe oameni să evite contactul fizic cu străinii pentru a preveni o posibilă infecție cu variola a maimuței, după ce vineri a fost raportat primul caz cunoscut de virus în China continentală.

Wu Zunyou a cerut, de asemenea, oamenilor să evite „contactul piele-pe-piele” cu cei care au fost recent în străinătate, precum și cu „străinii”, potrivit The Guardian.

Chinezii sunt sfătuiți să nu-i atingă pe străini

„Pentru a preveni o posibilă infecție cu variola a maimuței și ca parte a stilului nostru de viață sănătos, este recomandat să nu aveți contact direct piele pe piele cu străinii”, a postat sâmbătă Wu Zunyou, epidemiolog șef la Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, pe pagina sa oficială Weibo.

Wu a cerut, de asemenea, ca oamenii să evite „contactul piele-pe-piele” cu persoanele care au fost în străinătate în ultimele trei săptămâni, precum și cu toți „străinii”. „Este necesar și foarte important să se întărească supravegherea și prevenirea epidemiei de variola maimuțelor la nivel social”, a scris el.

Primul caz de variola maimuței în China

Postarea sa a fost distribuită pe scară largă pe rețelele sociale în weekend, dar secțiunea de comentarii de sub postarea sa inițială a fost dezactivată duminică.

Unii, care au comentat pe rețelele de socializare, s-au întrebat de ce străinii din China, mulți dintre ei rezidenți pe termen lung și nu au plecat recent din cauza restricțiilor COVID-19, au fost considerați mai periculoși decât localnicii.

Orașul Chongqing a înregistrat vineri o infecție cu virusul variolei maimuței la o persoană sosită din străinătate, marcând prima infecție cunoscută de variola a maimuței din China continentală, pe fondul recentului focar global.

author avatar
Andreea Vlad