AcasăȘTIRI EXTERNEÎntâlnire ultra-secretă între Igor Dodon și oligarhul Vladimir Plahotniuc. Dezvăluiri șocante de...

Întâlnire ultra-secretă între Igor Dodon și oligarhul Vladimir Plahotniuc. Dezvăluiri șocante de la această întrevedere de taină

Oligarhul Vladimir Plahotniuc căutat de autoritățile ruse și cele din Republica Moldova de unde au fost emise mandate de arestare, colindă toată lumea fără ca cineva să-i dea de urmă.

Cu toate acestea, jurnaliștii de investigații de la Ziarul Național din Chișinău au reușit ceea ce autoritățile din două state nu au putut. Ei susțin că au dovezi de necontestat că Plahotniuc s-ar fi întâlnit în secret chiar cu președintele moldovean, Dodon, în Grecia.

Întâlnirea dintre cei doi ar fi avut loc la hotelul Pomegranate, din peninsula grecească Halkidiki, la sfârșitul lunii august.

Hotelul îi aparține oligarhului Igor Ceaika, un prieten al lui Igor Dodon și partener de afaceri al fratelui acestuia – Alexandru Dodon.

Cum a decurs întâlnirea între Dodon și Plahotniuc

În timp ce Plahotniuc a ajuns în Salonik cu un zbor privat luat de la Berlin, Dodon s-ar fi deplasat la locul întâlnirii cu un yaht pe care i l-a pus la dispoziție oligarhul bulgar Vasil Bojkov. Președintele ar fi luat iahtul din portul Uranopolis, care este și poarta maritimă a muntelui Athos, acolo unde Dodon se afla în acea perioadă.

„Călătoria ad-hoc pe Muntele Athos a președintelui Igor Dodon de la finele lunii august curent ar fi fost doar un pretext pentru public. Deși șeful statului și-ar fi dorit să țină în secret vizita respectivă, pe 28 august 2020 a fost nevoit s-o anunțe printr-un anunț plasat pe pagina sa de Facebook. O călătorie inopinată, neplanificată, despre care nu s-a anunțat din timp și care a fost pregătită în mare grabă de către oamenii președintelui.

„Ambii se întâlnesc la hotelul lui Ceaika, din Halkidiki, unde Dodon e adus de barca unui oligarh fugar bulgar, prieten și partener al lui Plahotniuc, semn că Plahotniuc a fost cel care a solicitat întâlnirea și a organizat-o. După această întâlnire, Plahotniuc zboară cu același avion 9A-JSC, pe 31 august, la București, unde la început de septembrie e filmat în Aeroportul Otopeni”, mai scrie Ziarul Național, care precizează că la această întâlnire de taină ar fi participat și un oficial de rang înalt de la Kremlin.

Igor Dodon neagă totul. Ce a declarat  jurnaliștilor

„Din 2019, din luna iunie, data de 7 iunie… au fost și acele înregistrări renumite… Ultima întrevedere am avut-o cu domnul Plahotniuc pe 7 iunie 2019. Sper foarte mult că următoarea întrevedere, dacă va avea loc, poate avea loc în unul dintre penitenciarele din R. Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Plahotniuc are mandate de arestare în lipsă din Moldova și Rusia

Oligarhul Vladimir Plahotniuc are pe numele său un mandate de arestare în lipsă dat de judecătorii moldoneni. El este acuzat de acuzat de escrocherie, spălare de bani, organizarea și conducerea unui grup criminal. Potrivit legislației din republica Moldova, pentru aceste infracțiuni, Plahorniuc poate sta la închisoare cel puțin 15 ani.

După ce Plahotniuc a fugit în SUA, procurorul Stoianoglo spunea că acesta nu poate fi extrădat acum, deoarece nu există un acord de asistență juridică între Republica Moldova și SUA.

„Totul trebuie realizat prin încheierea acordului de colaborare între SUA și Moldova”, a spus atunci procurorul moldovean.

Ex-liderul  Partidului Democrat din Moldova este căutat și de către organele de drept din Rusia. În august 2019, Judecătoria regiunii Tversk din Moscova a emis mandat de arestare din oficiu pe numele lui Plahotniuc la solicitarea Ministerului rus de Interne, care îl cercetează pe Plahotniuc pentru implicare în spălare de bani, fiind  vorba de peste 37 miliarde de dolari.

author avatar
Eli Dan Davidescu
375 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri