AcasăȘTIRI EXTERNEÎntâlnire surpriză între Emmanuel Macron și Elon Musk. O discuție „clară și...

Întâlnire surpriză între Emmanuel Macron și Elon Musk. O discuție „clară și sinceră”. Ce au pus la cale cei doi

Întâlnire surpriză între Emmanuel Macron și Elon Musk. O discuție „clară și sinceră”. Ce au pus la cale cei doi / Foto: printscreen/Elysee

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că a avut o discuție „clară și sinceră” cu patronul Tesla și Twitter, Elon Musk, cu care s-a întâlnit la New Orleans, în SUA.

 Macron a declarat că a avut, vineri, la New Orleans, în SUA, o „discuție clară și sinceră” cu noul șef al Twitter, Elon Musk, insistând asupra faptului că rețeaua de socializare ar trebui să facă „eforturi” în ceea ce privește transparența și „consolidarea moderării conținutului”.

Mașini electrice, baterii, moderarea de conținut

Într-o serie de tweet-uri, președintele francez a mai spus că a discutat cu fondatorul Tesla despre „viitoarele proiecte industriale ecologice, cum ar fi producția de vehicule electrice și de baterii”, fără a oferi mai multe detalii.

Elon Musk a declarat în replică că este „nerăbdător” în legătură cu „proiecte interesante în Franța”, fără a da, la rândul lui, mai multe detalii, informează 20 Minutes.

„Vorbesc despre asta aici, pe Twitter, pentru că despre asta este vorba. În această după-amiază m-am întâlnit cu Elon Musk și am avut o discuție clară și sinceră”, a scris Emmanuel Macron în franceză și engleză.

Întâlnirea, care a durat o oră, nu fusese anunțată anterior de către palatul Elysée și a avut loc departe de mass-media.

„Elon Musk a confirmat participarea Twitter la apelul pentru Christchurch. Conținuturile teroriste și violente nu își au locul nicăieri”, a detaliat președintele francez, referindu-se la o inițiativă lansată de mai multe state și ONG-uri în 2019, după masacrul de la Christchurch, în Noua Zeelandă, ale cărui imagini au rămas accesibile online timp de mai multe ore.

Cel mai bogat om din lume, care este deja patronul Tesla și SpaceX, a cumpărat influenta platformă la sfârșitul lunii octombrie pentru 44 de miliarde de dolari. Viziunea sa absolutistă asupra libertății de exprimare provoacă îngrijorare în rândul multor utilizatori, autorități și agenți de publicitate, care se tem de o revărsare de ură și dezinformare.

Covid-19 și fake-news

Elon Musk promisese inițial un consiliu de moderare a conținutului, responsabil pentru toate deciziile majore. În cele din urmă, el însuși a decis să restabilească multe conturi, începând cu cel al fostului președinte american Donald Trump, care a fost interzis după asaltul de la Capitoliu din ianuarie 2021.

De asemenea, el a pus capăt luptei împotriva informațiilor false legate de Covid-19, ceea ce reprezintă o „mare problemă”, potrivit lui Emmanuel Macron.

„Cred că trebuie să abordăm subiectul frontal, eu sunt pentru exact opusul, pentru mai multă reglementare. O facem (în Franța) și o facem la nivel european”, a declarat el joi, într-un interviu acordat postului ABC.

author avatar
Tudor Borcea