AcasăȘTIRI EXTERNEÎntâlnire de taină. Președintele palestinian, acasă la ministrul Apărării din Israel

Întâlnire de taină. Președintele palestinian, acasă la ministrul Apărării din Israel

Întâlnire de taină. Președintele palestinian, acasă la ministrul Apărării din Israel

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, s-a întâlnit marți, 28 decembrie, cu ministrul israelian al apărării pentru a discuta despre „securitate și economie”. Întrevederea a avut loc, potrivit presei israeliene, la reședința lui Benny Gantz din centrul Israelului

„M-am întâlnit în această seară (marți) cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas. Am discutat despre implementarea măsurilor economice și civile și despre importanța întăririi coordonării noastre de securitate (…)”, a scris Benny Gantz pe Twitter, la scurt timp după ministerul său a anunțat o întâlnire cu Mahmoud Abbas.

O premieră din 2010

De partea palestiniană, ministrul Afacerilor Civile, Hussein al-Sheikh, un apropiat al lui Mahmoud Abbas, a indicat pe Twitter că această întâlnire s-a concentrat pe probleme de „securitate, economice și umanitare”, pe „tensiuni” legate de activitățile coloniștilor israelieni din Cisiordania ocupată și pe „importanța creării unui orizont politic” pentru a obține o „soluție” a conflictului israeliano-palestinian.

Ministrul israelian al Apărării și ministrul palestinian al Afacerilor Civile nu au precizat locația acestei întâlniri, însă, potrivit presei israeliene, ea a avut loc la reședința lui Benny Gantz situată în Rosh Haayin, în centrul Israelului.

După venirea la putere în iunie a guvernului de coaliție condus de Naftali Bennett, miniștrii israelieni, inclusiv Benny Gantz, l-au vizitat pe Mahmoud Abbas la Ramallah, sediul Autorității Palestiniene. Dar ar fi pentru prima dată din 2010 când Mahmoud Abbas vizitează Israelul pentru o întâlnire oficială cu un membru al guvernului israelian, scrie France 24.

Partidul lui Netanyahu denunță „concesii periculoase” pentru securitatea Israelului

Partidul Likud (dreapta) al liderului opoziției Benjamin Netanyahu, prim-ministru din 2009 până în iunie anul trecut și critic virulent al președintelui palestinian, a condamnat într-un comunicat de presă această întâlnire care a dus, potrivit acestuia, la „concesii periculoase pentru securitatea Israelului”.

Guvernul lui Naftali Bennett, susținut în plus de un partid arab – o premieră în istoria Israelului -, „a readus pe agendă palestinienii și pe Abbas și asta este periculos pentru Israel”, a adăugat Likud.

Negocierile de pace între israelieni și palestinieni au stagnat din 2014. Naftali Bennett, fost lider al mișcării pro-colonii din Cisiordania, se opune creării unui stat palestinian.

 

author avatar
Tudor Borcea
407 afisari

1 COMENTARIU

  1. aoleu….da astia e frati..adica au cazut mastile…tencuiala…FARDUL….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger