AcasăȘTIRI EXTERNEInsula Șerpilor, blindată de ruși! Sisteme de aparare navală și antiaeriană de...

Insula Șerpilor, blindată de ruși! Sisteme de aparare navală și antiaeriană de ultimă generație la 40 km de România! – VIDEO

Insula Șerpilor, blindată de ruși! Sisteme de aparare navală și antiaeriană de ultimă generație la 40 km de România! - VIDEO

Rusia a început să desfășoare apărarea aeriană pe Insula Șerpilor. Este cel mai clar semn că Moscova nu intenționează să mai renunțe la acest punct strategic din largul Mării Negre.

Potrivit reprezentantul Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Vadim Skibițki, rușii au instalat sisteme „Pantîr” și „Tor-M2” care vor asigura apărarea aeriană cu rază scurtă de acțiune.

Apărare antiaeriană și sisteme de rachete

„Nu excludem că pot fi amplasate și alte sisteme de apărare aeriană și, eventual, chiar și sisteme de rachete, care vor permite bombardarea atât a țintelor de suprafață, cât și a celor terestre de pe teritoriul statului nostru și nu numai”, a declarat Skibițki.

Întrebat despre activitățile rusești pe și în jurul Insulei Șerpilor, un înalt oficial din cadrul Pentagonului a confirmat, în timpul unui briefing, că Rusia întărește apărarea insulei.

SUA: „Rușii dețin controlul asupra Insulei Șerpilor”

„Deci, în esență, ei amplasează sisteme pe uscat, în mare parte sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă, pentru a o proteja. De asemenea, execută misiuni de patrulare aeriană de luptă deasupra Insulei Șerpilor, în nordul Mării Negre, pentru a proteja această posesiune.

Așadar, ceea ce vedem, practic, este că rușii dețin controlul. Ei vor să rămână acolo. Aduc echipamente pe insulă și zboară pe deasupra, într-un fel fac asta pentru a păstra/ pentru a ajuta la menținerea controlului asupra Insulei Șerpilor. Aceasta este, pe scurt, esența problemei”, susțin americanii.

Insula Șerpilor, situată la 45 km distanță de România, nu prezintă o mare importanță din punct de vedere teritorial, dar are importanță din punct de vedere strategico-militar și economic.

author avatar
Tudor Borcea
6.490 afisari

12 COMENTARII

  1. Cică, după ce o dotează cum trebuie o face cadou … Ucrainei dar cum din ucraina n-o să mai rămână nimic o păstrează ei ! Sau te pomenești c-o dă României la viitoarea împărțire teritorială a Ucrainei ?!

    • Insula ne-a luat-o Stalin si a dat-o ucrainei. Astia de prosti ce-s au dat-o rusilor.

    • Cine ți-spus fraiere că nu mai rămâne nimic din Ukraina ? Tot în ruble iei banii ?

  2. Teoretic, 80% e a României. Practic, se caca toți in capul României : unguri, rusi, ucrainieni… si alte secaturi din vest.. Asta’ gratie’ jigodiilor oligofrene care conduc instituțiile statului.

  3. Tratatul de Pace de la Paris,dintre Romania si Puterile Aliate,din anul 1947, a lasat Romaniei Insula Serpiloe,care are o suprafata de 17.ha. Dar in 1948 Insula Secpilor a fost anexata abuxiv de catre URSS. In februarie 1948 a fost semnat un protocol la Moscova,intre dr.Petru Groza (regimul comunist roman) si Viaceslav Molottov (ministru de externe sovietic), care stabileste ca Insula Serpilor intra in componenta URSS. In anul 1991,dupa destramarea URSS,insula a fost preluata de catre Ucraina,care a urmat „traditia” sovietica,fara a-si pune problema legitimitatii sale pe acest teritoriu. Romania avand multe necazuri de suferit din cauza Ucrainei privind „cazul” Insulei Serpilor si „cazul” Bastroe, cand nenorocitii de ucraineni a construit in plina delta a Dunarii un canal „artificial” de navigatie si au SCUFUNDAT nava Rostok in anul 1991 pe bratul navigabil, de a durat timp de 15 ani pentru scoaterea ei la suprafata si eliberarea canalului pe cheltuiala statului Roman.

  4. Cam putine sisteme de aparare pentru o insula atat de importanta strategic.
    Trebuie sa instaleze cel putin 30 de catapulte si 50 de baliste , toate de ultima generatie.
    Ca sa fie siguri de succes ar fii bine sa puna si 100 de Pest Repeller !

  5. Baieti destepti rusii, cu Insula Serpilor,..asa nu o sa mai miste nimic in Marea Neagra fara stirea lor, pana la Bosfor.

  6. pai nu postau ucrainienii filme cu ce distrugeau ei la rusi (si) in Insula Serpilor, sau iar povesti d’alea cu ….60.000 de morti si cu teroristi?…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger