AcasăȘTIRI EXTERNEInsulă privată, vândută pe WhatsApp

Insulă privată, vândută pe WhatsApp

O insulă privată aflată în largul coastei Irlandei a fost vândută unui cumpărător european cu 6 milioane de dolari. Clientul nici măcar nu a vizitat locația, iar negocierile au avut loc în mare parte pe platforma de socializare.

Noul proprietar, care nu și-a dezvăluit numele,  a văzut Horse Island – un loc de 157 acri de teren aflat în sud-vestul continentului irlandez – doar prin intermediul unui tur virtual. Un business care câștigă teren – tot mai mulți oameni super-bogați caută insule private în timpul pandemiei coronavirusului. Pe  Horse Island se află un conac – 4.500 de metri pătrați și șase dormitoare – cabane de oaspeți cu vedere la oceanul Atlantic, sală de sport, un teren de tenis și o „casă de naufragiu”, notează CNN. “Horse Island este un trofeu unic, aprovizionarea terenului și vânzărea  peste așteptări în timpul Covid-19 a fost o provocare, așa că în mod natural suntem încântați de acest rezultat”, a explicat Thomas Balashev, fondatorul și CEO-ul  agentului imobiliar Montague Real Estate.

Destinația are propriile sisteme de electricitate, apă, canalizare și drumuri private. Horse Island găzduia în secolul 19 o mină de cupru, iar populația sa a atins 137 de persoane. Din 1960, industria a fost abandonată, iar toți locuitorii au plecat. „În timp ce aproape toată călătoria de agrement a fost întreruptă din cauza pandemiei coronavirusului, cererea pentru insule private a crescut”, spune și Alex Robinson, agent la Knight Frank. „Este o tendință care devine din ce în ce mai evidentă pe măsură ce impactul Covid-19 este resimțit, iar oamenii caută să cumpere proprietăți sau terenuri în locații îndepărtate”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
312 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger