AcasăȘTIRI EXTERNEInspirate din Star Wars și Star Trek. Forțele spațiale americane își dezvăluie...

Inspirate din Star Wars și Star Trek. Forțele spațiale americane își dezvăluie noile uniforme

Inspirate din Star Wars și Star Trek. Forțele spațiale americane își dezvăluie noile uniforme

Armata SUA a dezvăluit marți, 21 septembrie, uniformele de ceremonie pentru soldații din noua sa Forță Spațială, denumiți „gardieni”, care par puternic inspirate din filmele și serialele SF foarte populare.

„Moderne, originale, profesioniste”, au scris pe Twitter Forțele Spațiale, postând o fotografie cu doi gardieni – un bărbat și o femeie – purtând o uniformă bleumarin cu gulerul închis de un rând de șase nasturi argintii, începând în diagonală de la umărul drept la centrul bustului. Gulerul unei cămăși albastru pal este vizibil. Pantalonii, de asemenea, purtați de și de femei, sunt gri și largi.

Generalul Jay Raymond, comandantul Forței Spațiale, care a prezentat noile uniforme la o conferință a Forțelor Aeriene, la Washingtonu, a menționat că gardienii își testau și hainele sport, pantaloni scurți negri și un tricou gri cu sigla Forței Spațiale pe ele.

„Aprobate de Darth Vader”

Rețelele de socializare s-au delectat în imagini, evidențiind asemănările uniformei ceremoniale cu costumul ofițerilor din seria „Battlestar Galactica” sau cu cele ale Imperiului galactic din „Întoarcerea lui Jedi”, din celebra serie Star Wars. „Aprobate de Darth Vader”, a remarcat un utilizator de internet.

Alții au comparat uniformele cu cele ale echipajului navei stelare Enterprise din „The Wrath of Khan”, a doua tranșă din seria de filme Star Trek, scrie AFP.

Nu este pentru prima dată când Star Trek este evidențiat ca sursă de inspirație pentru armata SUA: sigla noii Forțe Spațiale, o săgeată îndreptată în sus, cu vedere la o planetă pe un fundal de stele, este foarte asemănătoare cu cea a Starfleet, o flotă spațială din universul Star Trek.

author avatar
Tudor Borcea
556 afisari

2 COMENTARII

  1. Muricani idioți. Dacă își schimbă țoalele o să uităm cum au fugit noaptea, ca șobolanii, din Afganistan?

  2. Uniforme de kakao. Germania lu Hitler a avut toate uniformele create de Hugo Boss mare designer,care și azi la 82 de ani de la creearea lor sint frumoase! Dar atunci la vremea lor? Sint parca la fel ca uniformele din razboiul civil american. O intoarcere in urmă? sa prevestesc ceva?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger