Marea Britanie va forța Google, Facebook, Twitter și alte platforme online să prevină reclamele frauduloase plătite, după apelurile din partea autorităților de reglementare și a grupurilor de consumatori pentru o reprimare mai puternică a înșelătoriilor.
Proiectul legislativ privind prevenirea daunelor online va include cerința ca platformele mari să îmbunătățească protecția împotriva infractorilor care fură date personale de la companii și celebrități, comercializează investiții financiare nesigure sau sparg conturi conturi bancare.
Autoritatea de reglementare a comunicațiilor Ofcom va verifica dacă platformele au implementat sisteme pentru a preveni și elimina reclamele false. Autoritatea de supraveghere ar putea bloca serviciile sau poate emite o amendă de până la 18 milioane de lire sterline (24 milioane de dolari) sau 10% din cifra de afaceri anuală, potrivit Guvernului de la Londra.
“Aceste companii Big Tech nu trebuie să mai tolereze reclamele online false, indiferent sub ce formă de conținut. Este o formă de câștig ilegală și subminează siguranța internetului”, a declarat secretarul pentru Cultură, Nadine Dorries.
Înșelătoriile din reclamele de pe Google, Facebook, Twitter și alte rețele sociale s-au răspândit pe măsură ce mai mulți oameni au intrat online în timpul blocajelor Covid-19. 757 de milioane de lire sterline au fost furate în primele șase luni ale anului trecut în escrocherii online, potrivit datelor de la UK Finance.
Guvernul a declarat că lansează, de asemenea, o consultare publică privind înăsprirea regulilor pentru industria de publicitate online, fie prin consolidarea abordării actuale de autoreglementare, fie prin crearea unui nou supraveghetor.
Influencerii care nu declară că sunt plătiți pentru a promova produse pe rețelele sociale ar putea fi supuși unor sancțiuni mai severe.