AcasăȘTIRI EXTERNEInfluenta soră a lui Kim Jong-un îi face duș rece lui Biden

Influenta soră a lui Kim Jong-un îi face duș rece lui Biden

Influenta soră a lui Kim Jong-un îi face duș rece lui Biden

Sora dictatorului nord-coreean Kim Jong-un, Kim Yo Jong, a declarat marți, 22 iunie, că Statele Unite au o „interpretare greșită” a dialogului pe care l-ar putea purta cu Phenianul, potrivit presei de stat. 

Comentariile lui Kim Yo Jong vin la câteva ore după o declarație a lui Jake Sullivan, consilierul de la Casa Albă pentru securitate națională, care a judecat drept „interesantă” o declarație a liderului nord-coreean.

La 18 iunie, Kim Jong Un a declarat că țara sa ar trebui să se pregătească în egală măsură atât „pentru dialog, cât pentru confruntare” cu Washingtonul.

Administrația americană, a cărei „politică ostilă” o denunță Phenianul, nu a exclus recent o întâlnire cu liderul nord-coreean într-o bună zi, subliniind în același timp că acest lucru nu se va întâmpla fără angajamente clare din partea acestuia.

Negocierile dintre Statele Unite și Coreea de Nord au rămas în impas după eșecul celui de-al doilea summit dintre Donald Trump și Kim Jong-un, la Hanoi, în 2019.

Washington a găsit interesante comentariile dlui Kim, a declarat Sullivan pentru ABC News.

El a adăugat, însă, că administrația „va aștepta să vadă dacă sunt urmate de o comunicare mai directă cu privire la o posibilă cale de urmat”.

Dură ca Ana Pauker

Cu toate acestea, Kim Yo Jong – unul dintre cei mai apropiați consilieri ai fratelui ei – pare să excludă, marți, orice perspectivă de reluare rapidă a negocierilor.

Statele Unite încearcă să se „auto-liniștească”, a spus ea într-un comunicat publicat de agenția oficială de știri nord-coreeană KCNA. Așteptările americanilor sunt „în direcția greșită”, a adăugat ea, ceea ce i-ar putea „arunca într-o decepție mai mare”, scrie AFP.

Comentariile sorei liderului nord-coreean intervin în timp ce  reprezentantul special al Statelor Unite pentru Coreea de Nord, Sung Kim, face o vizită de cinci zile la Seul.

Luni, el s-a oferit să se întâlnească cu reprezentanți din Phenian „oriunde, oricând, fără condiții prealabile”.

Cu câteva ore înainte de publicarea acestui comunicat de presă, Sung Kim s-a întâlnit cu ministrul sud-coreean responsabil cu relațiile dintre cele două Corei și a reiterat dorința Washingtonului de a dialoga cu Nordul.

 

author avatar
Tudor Borcea
661 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ar vrea ea sa fie asa buna ca jiidanca Anuța poza cu care adorm eu in mâna, inalta, cu palma lata pãr pe picioare inceput de mustaciooara prima femeie barbata voce groasa usor dolofana pusa pe crima si cearta. Nu vedeti ce acra e? Femeia trebuie sa fie dulce ca zaharul pt ca viata e amara. Nu muratura.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger