AcasăȘTIRI EXTERNEÎNFIORĂTOR! Cum a ajuns să arate nasul unui bărbat care s-a infectat...

ÎNFIORĂTOR! Cum a ajuns să arate nasul unui bărbat care s-a infectat cu variola maimuței! Ce alte boli i-au fost depistate

ÎNFIORĂTOR! Cum a ajuns să arate nasul unui bărbat care s-a infectat cu variola maimuței! Ce alte boli i-au fost depistate (sursa foto: playtech.ro)

Cazurile de variola maimuței depistate în mai multe țări europene sunt în atenția specialiștilor. De departe unul dintre cele mai înspăimântătoare cazuri despre care s-a aflat, de când au apărut problemele cauzate de variola maimuței (monkeypox), este cel al unui pacient al cărui nas a ajuns să putrezească, pur și simplu.

E vorba despre cazul unui bărbat de 40 de ani din Germania. Imaginea cu felul în care arată nasul său este, vă avertizăm, șocantă.

Omul a mers la medicul său de familie, având o pată roșie pe nas, despre care inițial s-a crezut că ar fi o arsură solară, potrivit Daily Mail. Trei zile mai târziu, pielea de pe nas a început să se înnegrească, făcând ca bărbatul să ajungă să aibă o crustă dureroasă și umflată.

Cu ce alte probleme de sănătate a fost depistat bărbatul

Potrivit aceleiași surse, infectarea cu variola maimuței a fost confirmată în urma unui test PCR. Astfel că bărbatul – al cărui nume, din motive lesne de înțeles, nu a fost făcut public – a fost dus la spital și i s-au administrat o cură de medicamente antivirale.

Însă testul PCR nu a fost singurul la care a fost supus bărbatul. Așa s-a aflat că pacientul avea și un sifilis nediagnosticat, dar și HIV (Human Immunodeficiency Virus/Virusul Imunodeficienței Umane). Acesta le-a spus medicilor că nu mai fusese testat vreodată pentru o infecție cu transmitere sexuală.

Doctorii au venit și cu explicații – cazul bărbatului a devenit atât de grav pentru că HIV netratat l-a lăsat imunocompromis, făcându-l mai expus riscului de necroză.

Simptomele variolei maimuței

Despre variola maimuței (monkeypox) specialiștii spun că este o infecție virală rară, cu infectare umană accidentală, care apare, de obicei, în principal în regiunile împădurite din Africa Centrală și de Vest în urma contactului cu rezervorul animal. De asemenea, se poate răspândi de la persoană la persoană, potrivit cnscbt.ro. Este cauzată de virusul cu același nume.

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi foarte pruriginoase sau dureroase. Acestea includ: erupții cutanate veziculoase sau leziuni pe orice parte a corpului (inclusiv în jurul organelor genitale și anusului), febră, durere în gât, ganglioni limfatici măriți de volum și leziuni la nivelul gurii și ochilor, conform aceleiași surse.

author avatar
Andrei Coman