AcasăȘTIRI EXTERNEIndienii, speriaţi de un porumbel! Motivul halucinant pentru care au arestat pasărea

Indienii, speriaţi de un porumbel! Motivul halucinant pentru care au arestat pasărea

Inainte, porumbeii erau simbolul pacii. Acum, sunt simbolul serviciilor de informatii

Indienii au reuşit „performanţa” de a ţine prizonier un porumbel, din cauză că l-au crezut spion al Chinei. Au ţinut pasărea 9 luni în captivitate.

Polițiștii au intrat în alertă din cauza unor inele legate de picioarele porumbelului, cu cuvinte care păreau a fi chinezești.

Porumbel-spion?

Detectivii au suspectat că porumbelul a fost implicat în spionaj și l-au capturat, însă, după mai multe luni, s-a dovedit că era doar o pasăre de curse în Taiwan, care a scăpat și a zburat în India.

Ulterior, poliția a aprobat transferul păsării la Societatea pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale din Bombay, unde medicii au eliberat-o.

Au capturat şi porumbelul unui pescar pakistanez

În 2020, un alt porumbel care aparținea unui pescar pakistanez a fost capturat de indieni. În urma unei investigații s-a descoperit că pasărea nu era spion, ci pur și simplu zburase peste granița dintre țări.

De unde se trage spaima indienilor? Porumbeii au fost folosiți în aceste scopuri de-a lungul istoriei, inclusiv de forțele britanice în Primul Război Mondial și Al Doilea Război Mondial pentru a transmite mesaje.

author avatar
Andrei Ștefan
659 afisari
Zenville