AcasăȘTIRI EXTERNEIndienii, speriaţi de un porumbel! Motivul halucinant pentru care au arestat pasărea

Indienii, speriaţi de un porumbel! Motivul halucinant pentru care au arestat pasărea

Indienii au reuşit „performanţa” de a ţine prizonier un porumbel, din cauză că l-au crezut spion al Chinei. Au ţinut pasărea 9 luni în captivitate.

Polițiștii au intrat în alertă din cauza unor inele legate de picioarele porumbelului, cu cuvinte care păreau a fi chinezești.

Porumbel-spion?

Detectivii au suspectat că porumbelul a fost implicat în spionaj și l-au capturat, însă, după mai multe luni, s-a dovedit că era doar o pasăre de curse în Taiwan, care a scăpat și a zburat în India.

Ulterior, poliția a aprobat transferul păsării la Societatea pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale din Bombay, unde medicii au eliberat-o.

Au capturat şi porumbelul unui pescar pakistanez

În 2020, un alt porumbel care aparținea unui pescar pakistanez a fost capturat de indieni. În urma unei investigații s-a descoperit că pasărea nu era spion, ci pur și simplu zburase peste granița dintre țări.

De unde se trage spaima indienilor? Porumbeii au fost folosiți în aceste scopuri de-a lungul istoriei, inclusiv de forțele britanice în Primul Război Mondial și Al Doilea Război Mondial pentru a transmite mesaje.

author avatar
Andrei Ștefan
623 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri