AcasăȘTIRI EXTERNEIncredibilul drog pe care-l folosește patronul Samsung

Incredibilul drog pe care-l folosește patronul Samsung

Incredibilul drog pe care-l folosește patronul Samsung

Moștenitorul și șeful de facto al conglomeratului sud-coreean Samsung a fost amendat marți, 26 octombrie, pentru utilizarea ilegală a propofolului, un anestezic puternic.

Lee Jae-yong, al 238-lea cel mai bogat om din lume conform clasamentului Forbes, a fost amendat cu 70 de milioane de woni (52.000 de euro) de Tribunalul Districtual din Seul.

Supadoza care l-a ucis pe Michael Jackson

El a fost găsit vinovat că a consumat propofol de mai multe ori în ultimii ani la o clinică de chirurgie estetică din Seul. Propofolul, utilizat în mod normal ca anestezic în operații și în unitățile de terapie intensivă, este uneori luat în scopuri recreaționale ca substanță narcotică. O supradoză de acest produs a provocat moartea cântărețului Michael Jackson în 2009.

În timpul procesului, care a început în această lună, avocații lui Lee au susținut că substanța i-a fost administrată din motive medicale. Însă „cantitatea injectată a fost foarte mare, iar natura infracțiunii săvârșite nu este ușoară ținând cont de responsabilitățile sociale exercitate de acuzat”, a estimat marți judecătorul Jang Young-chae în timp ce și-a dat verdictul.

Un CEO prins în scandaluri

Lee Jae-yong, 53 de ani, este vicepreședinte al Samsung Electronics, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri și cipuri de memorie.

De altfel, el este și cel care a preluat frâiele în fruntea conglomeratului de când tatăl său, Lee Kun-hee, arhitectul decolării globale a grupului, s-a retras din cauza problemelor de sănătate și a decedat, anul trecut.

Lee Jae-yong a fost condamnat în ianuarie la doi ani și jumătate de închisoare pentru corupție, delapidare și alte infracțiuni legate de scandalul de corupție care l-a doborât pe fostul președinte sud-coreean Park Geun-hye, scrie TVA Nouvelles.

Cu toate acestea, în august a primit eliberarea condiționată de la guvernul sud-coreean îngrijorat de consecințele pentru Samsung, pilonul economic al țării. Lee se confruntă și cu proceduri judiciare într-un alt dosar, cel al fuziunii controversate a două filiale care favorizaseră preluarea sa a conglomeratului.

author avatar
Tudor Borcea
640 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger