AcasăȘTIRI EXTERNEINCREDIBIL, Ucraina bagă Moldova în războiul ei cu Rusia. Chișinăul s-a angajat...

INCREDIBIL, Ucraina bagă Moldova în războiul ei cu Rusia. Chișinăul s-a angajat să trimită „tehnică militară” la Kiev!

INCREDIBIL, Ucraina bagă Moldova în războiul ei cu Rusia. Chișinăul s-a angajat să trimită „tehnică militară” la Kiev!

Un anunț venit de la vârful Parlamentului ucrainean, pe fondul prezenței președintelui Parlamentului moldovean la Kiev, nu a fost trecut cu vederea.

La peste două luni de la izbucnirea războiului din Ucraina, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a ajuns miercuri, 5 mai, la Kiev, unde s-a întâlnit cu omologul său, Ruslan Stefanciuk, președintele Radei Supreme a Ucrainei.

Declarație alarmantă! S-a discutat despre trimiterea de tehnică militară Ucrainei

Iar după această întrevedere, înaltul oficial ucrainean a susținut că a discutat la Kiev cu Igor Grosu despre „oferirea tehnicii militare Ucrainei, asistența în deminarea teritoriilor eliberate”, conform unimedia.info.

„Mă bucur să mă întâlnesc la Kiev cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu! Am discutat despre oferirea tehnicii militare Ucrainei, asistența în deminarea teritoriilor eliberate și impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Am atras atenția asupra importanței asigurării inevitabilității pedepsei pentru criminalii de război și prevenirea utilizării teritoriilor din Moldova pentru a participa la război! Ucraina sprijină integritatea teritorială a Moldovei și condamnă încercările de a trage Transnistria în războiul Rusiei împotriva Ucrainei”, a transmis Ruslan Stefanciuk, președintele Radei Supreme a Ucrainei, conform sursei citate.

Grosu: „Este o tragedie pentru o lume întreagă”

Pe de altă parte, Igor Grosu a menționat, pe o rețea de socializare, miercuri seară, în contextul în care ieșise într-o conferință de presă comună cu Ruslan Stefanciuk, faptul că „Moldova condamnă cu fermitate agresiunea militară nemiloasă a Federației Ruse”.

Președinte al Parlamentului Republicii Moldova a comunicat și impresii după ce a mers să vadă cu ochii săi situația din câteva orașe ucrainene puternic afectate de pe urma războiului. „Astăzi am vizitat orașele Bucea, Irpin, Gostomel. Nu îmi ajung cuvinte pentru a exprima ceea ce am văzut și simțit. În numele poporului moldav, exprim condoleanțe celor care i-au pierdut pe cei dragi. Aceasta este o tragedie pentru o lume întreagă.

Susținem pe deplin suveranitatea, independența și integritatea Ucrainei, în cadrul frontierelor recunoscute la nivel internațional. Moldova menține contactul cu autoritățile ucrainene, cu actorii mondiali și analizează noi opțiuni de sprijinire a Ucrainei”, a mai scris Grosu, pe Facebook.

 

author avatar
Andrei Coman
955 afisari

8 COMENTARII

  1. Incredibil! Rusnacii obositi starnesc tot rahatul in lumea asta si orice alt stat e vinovat mai putin orcii! Halal articol!

  2. marea gresala a rusilor ca nu denunta pactul ribbentrop-molotov si nu-i lasa pe polonezi sa ocupe liovul!

  3. Super-tare „recunoaştere” a „actorilor de talie mondială” care „prestează” la Kiev 🙂 :
    „Moldova menține contactul cu autoritățile ucrainene, cu actorii mondiali și analizează noi opțiuni de sprijinire a Ucrainei”, a mai scris Grosu, pe Facebook.”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger