AcasăȘTIRI EXTERNEINCREDIBIL, consilierul lui Zelenski împinge România într-un război cu Rusia! Declarații halucinante...

INCREDIBIL, consilierul lui Zelenski împinge România într-un război cu Rusia! Declarații halucinante făcute de Alexei Arestovici – VIDEO

INCREDIBIL, consilierul lui Zelenski împinge România într-un război cu Rusia! Declarații halucinante făcute de Alexei Arestovici - VIDEO (sursa foto: captură youtube)

În contextul în care sunt tot mai multe îngrijorări cu privire la situația din Transnistria, subiect pe marginea căruia a reacționat, miercuri, și ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, – VEZI DETALII AICI, au ajuns la urechile opiniei publice mai multe declarații de dată recentă venite din partea unui consilier al liderului de la Kiev, Volodimir Zelenski. Afirmații ce nu pot fi trecute cu vederea, mai ales că Alexei Arestovici a făcut trimitere la România.

Arestovici, consilierul lui Zelenski, susține că Ucraina este în stare să rezolve problema transnistreană „cât ai pocni din degete”, a lăsat să se înțeleagă oficialul de la Kiev. Înainte, însă, ar trebui ca autoritățile Republici Moldova să ceară – printr-o solicitare oficială – ajutorul Ucrainei – a mai susținut consilierul lui Zelenski.

„Aici trebuie să spunem că Moldova este un vecin al nostru, care nu ne este indiferent, am fost întotdeauna apropiați. Astfel, ei pot veni și la noi după ajutor. Noi putem interveni doar după o solicitare oficială, pentru că Transnistria e totuși oficial teritoriu care aparține Moldovei. Dacă va fi cazul, cât ai pocni din degete noi putem rezolva problema transnistreană”, a declarat Arestovici, într-un interviu, citat de deschide.md.

Citiți și: TENSIUNE ÎN MOLDOVA. Alertă, s-au tras focuri de armă asupra depozitelor de armament de la Cobasna!

TENSIUNE ÎN MOLDOVA. Scapă cine poate din Transnistria, imagini teribile din ultimele ore! / La Tiraspol, pregătiri de război! – VIDEO

Numele României, adus în discuție: „E cert că sunt apropiați cu românii”

Din câte se mai întrevede din declarațiile consilierului liderului de la Kiev, pe lângă Ucraina, o altă țară care ar putea ajuta Republica Moldova, în cazul unei eventuale agresiuni militare din direcția separatiștilor proruși, ar fi România.

În Transnistria sunt circa 1600 de soldați ruși, plus așa zisa armată a regiunii, încă vreo 5000-7000, să spunem. R. Moldova poate avea probleme mari dacă ei ar ataca. Și cel mai bun lucru pe care-l poate face R. Moldova în acest caz ar fi să se adreseze după ajutor în Ucraina și România.

Da, România, pentru că ei de fapt sunt același popor. Există și mulți moldoveni care nu ar fi de acord cu mine, ei au poziția că sunt popor separat, dar limba sigur e aceeași. E cert că sunt apropiați cu românii”, a mai susținut Arestovici, conform aceleiași surse.

Maia Sandu: „Vom lua toate măsurile necesare pentru prevenirea unor escaladări”

De altfel, încă de marți s-a aflat că în Republica Moldova a fost convocat de urgență în ședință Consiliul Suprem de Securitate, în privința incidentelor de la începutul acestei săptămâni din regiunea transnistreană.

Ceea ce se întâmplă în ultimele 24 de ore în regiunea transnistreană este o escaladare a tensiunilor. (…) Au urmat exploziile de ieri de la sediul așa-numitului “mgb” transnistrean, incidentul de pe aerodromul din Tiraspol și explozia de la nodul de radiocomunicații din Mayak.

Autoritățile Republicii Moldova urmăresc cu precauție și vigilență evenimentele care au loc pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol. Analizele noastre, la această oră, arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană și creează riscuri pentru Republica Moldova”, a susținut Maia Sandu, marți după-amiază, după încheierea ședintei acestui consiliu, citată pe site-ul Președinției Republicii Moldova.

„Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară”, a ținut să sublinieze Maia Sandu.

Totodată, președinta Republicii Moldova a mai punctat că autoritățile moldovene sunt vigilente. „Vom lua toate măsurile necesare pentru prevenirea unor escaladări, pentru întărirea securității statului și protejarea cetățenilor noștri”, a mai spus Maia Sandu.

author avatar
Andrei Coman
1.482 afisari

5 COMENTARII

  1. Daca domnu fara cap a semnat un Tratat cu Ucraina, sa si-l asume ?????
    Da oare poate, sau e potent in impotenta sa

  2. asta e raspunsul cate ciolacu si ciuca ptr ca au cerut drepturi ptr romanii din ucraina! cinstit, ma bucura raspunsul dar romaniei! sa vada si ineptii de ce sunt ucrainienii in stare! 😀

  3. O mizerie ca asta va atrage oile proaste din România intr un război ce nu este al nostru. In mintea idioților cred ca Ucraina e o forța, este o forța a peste o suta de mii de mercenari ce lupta pentru doua miliarde de dolari pe luna. Iar banii se duc si prefera sa bage in lupta un stat NATO. Jegurile ucrainiene ne au măcelărit in 40, acum vor sa distrugă si România

  4. la cate ajutoare au primit
    i-ar tenta sa rezolve „problema romaneasca”
    (aia de la sud de Bucovina)

  5. Ucraina vrea sa implice in razboi un stat NATO sa complice razboiul ,acest drogat Jeglensky servitorul lui Bideu face totul sa complice situatia pentru ca EU sint condusi de niste gunoaie corupte si nu tin cont de viitorul si securitatea Europei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger