AcasăȘTIRI EXTERNEINCREDIBIL ce răzbunare! Directorul de balet al Operei din Hanovra a mânjit...

INCREDIBIL ce răzbunare! Directorul de balet al Operei din Hanovra a mânjit cu excremente de câine o jurnalistă care i-a criticat producția / Ce riscă

Opera din HanovraINCREDIBIL ce răzbunare! Directorul de balet al Operei din Hanovra a mânjit cu excremente de câine o jurnalistă care i-a criticat producția / Ce riscă

Directorul companiei de balet din cadrul Operei din Hanovra a fost suspendat din funcţie după ce a agresat o jurnalistă din cauza unei recenzii de care nu a fost mulțumit.

Marco Goecke este anchetat de poliție după ce ar fi uns fața unui critic cu excrementele câinelui său la premiera noului său spectacol, după ce ea a descris una dintre producțiile sale drept „plictisitoare” și „ dezarticulat”.

Bărbatul, exclus din instituție

Marco Goecke, șeful companiei de balet a Operei de Stat din Hanovra, a fost, de asemenea, exclus de la operă, a confirmat un purtător de cuvânt luni după-amiază, după ce s-a confruntat cu Wiebke Hüster, potrivit The Guardian.

Hüster scrisese: „Alternează între o stare de a te simți nebun și de a fi ucis de plictiseală” în vizionarea spectacolului și a comparat vizionarea acesteia cu privirea pasivă a mării din „spatele unui pahar, lăsată să stea la căldură, privind o plajă de iarnă, ca în stare permanentă de pensionare”.

Într-un editorial publicat pe site-ul său, cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), angajatorul jurnalistei agresate, care este critic de balet, a precizat: „Sâmbătă seară, cu ocazia premierei spectacolului de balet «Glaube – Liebe – Hoffnung» la Opera din Hanovra, s-a produs un incident dezgustător“.

Femeia atacată a depus plângere la poliție

„În timpul pauzei, directorul baletului din Hanovra, Marco Goecke, a atacat-o mai întâi verbal şi apoi fizic pe criticul nostru de balet, Wiebke Huster”, mai scrie în articolul FAZ. „În holul Operei, Marcko Goecke a venit în faţa criticului nostru (care, până atunci, nu îl cunoştea personal) pentru a o întreba ce căuta la acea premieră”, au adăugat jurnaliştii de la FAZ.

O purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Hanovra a confirmat pentru AFP că o plângere a fost depusă de o femeie de 57 de ani „după ce chipul ei a fost murdărit cu excremente de câine”. Întrucât excrementele nu au putut fi confiscate, Poliţia germană va trebui să se bazeze pe declaraţiile martorilor. A fost deschisă o anchetă.

Opera din Hanovra, care i-a prezentat scuze oficiale jurnalistei Wiebke Huster, a anunţat că „regretă profund că publicul a fost deranjat de acest incident”.

author avatar
Andreea Vlad