AcasăȘTIRI EXTERNEUPDATE: Regele Charles al III-lea a fost încoronat. "Nu am venit să...

UPDATE: Regele Charles al III-lea a fost încoronat. „Nu am venit să fiu servit, ci să servesc”

regele charlesÎncoronarea Regelui Charles al III-lea - un moment istoric pentru Marea Britanie. Cum arată îmbrăcămintea pentru ceremonie

UPDATE: Regele Charles al III-lea a fost încoronat monarh al naţiunii. El a fost încoronat în faţa lui Dumnezeu şi a poporului şi s-a rugat să fie „o binecuvântare” pentru oamenii „de orice credinţă şi convingere”.

Momentul istoric, urmărit pe întreg globul, reprezintă împlinirea unui destin regal însă urmează morţii mamei sale, regina Elisabeta a II-a, în luna septembrie, după 70 de ani de domnie.

Încoronarea a fost o ceremonie profund religioasă, plină de simbolism, iar rugăciunile au abordat tema ‘Called to Serve’ (chemat să servească n.r.), un atribut asociat reginei Elisabeta a II-a care şi-a dedicat viaţa Commonwealth-ului.

___________________

Ştirea iniţială:

Cel mai important eveniment pentru monarhia britanică din ultimii 70 de ani se desfășoară sâmbătă, 6 mai, când Regele Charles al III-lea este încoronat alături de regina consoartă, Camilla, într-o ceremonie care va avea loc la Westminster Abbey.

Manifestările pregătite pentru ziua încoronării sunt cele mai scumpe din istoria monarhiei britanice pentru un astfel de eveniment, fiind estimate la 100 de milioane de lire sterline, dublu față de încoronarea Reginei Elisabeta a II-a.

Încoronarea regelui Charles a III-lea va fi transmisă live pe canalul oficial de YouTube al Familiei Regale Britanice, de la 12:25 ora României.

UPDATE. Regele Charles a sosit la Palatul Buckingham înaintea procesiunii de încoronare. Charles și Camilla și-au petrecut noaptea dinaintea încoronării luând masa împreună, în privat, la Clarence House. Reședința, construită între 1825 și 1827 după planurile lui John Nash, a fost casa lor din capitală timp de 20 de ani.

UPDATE. Joe Biden nu va fi prezent la încoronarea Regelui Charles, însă a precizat că se va întâlni cu monarhul în iulie pentru a discuta în special despre mediu. Jill Biden, soţia preşedintelui american, îl va reprezenta sâmbătă la încoronarea lui Charles al III-lea.

UPDATE. Carmen și Klaus Iohannis au arătat noi imagini de la Londra, acolo unde iau parte la încoronarea Regelui Charles al III-lea.

„În această dimineață, înainte de Ceremonia încoronării Majestății Sale Regele Charles al III-lea”, a transmis Iohannis, sâmbătă. Preşedintele Klaus Iohannis participă astăzi la festivităţile dedicate încoronării Regelui Charles al III-lea şi a Reginei Camilla. Una dintre cele mai mari surprize de la încoronare va fi prințul român Christopher Ghika, cel care va comanda trupelor personale ale suveranului. Acesta va conduce și organizarea evenimentului istoric.

UPDATE. Primii invitați au ajuns la Westminster Abbey

Lideri străini, capete încoronate și 2.000 de invitaţi aleși pe sprânceană vor lua parte în această zi istorică la încoronarea regelui Charles al III-lea, la Westminster Abbey. Mult mai puţini, ce e drept, decât cei 8.000 de invitați prezenţi la încoronarea reginei Elisabeta a II-a, în 1953.

Printre cei care au fost văzuți sosind până acum se numără cântărețul Nick Cave și actrița Dame Emma Thompson, deputatul conservator Andrea Leadsom și guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey. De asemenea, Lionel Richie a fost și el văzut în mulțime.

UPDATE. Casa Regală a României, mesaj pentru Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea este un prieten al României şi are o profundă înţelegere a continentului european, în întregimea lui, afirmă Custodele Coroanei române, Margareta, într-un mesaj transmis, sâmbătă, cu prilejul încoronării suveranului britanic.

„Încoronarea de astăzi, la Londra, leagă trecutul de prezent printr-o tradiţie istorică de o mie de ani. O tradiţie care a continuat trecând prin războaie, cataclisme, revoluţii şi fundamentale schimbări ale lumii. Majestatea Sa Regele Charles este încoronat după aproape şase decenii de slujire devotată a Regatului Unit şi a Commomwealth. Întreaga mea viaţă am fost martora devotamentului său faţă de Coroană şi Naţiune”, spune Custodele Coroanei în mesajul amintit.

UPDATE. Protestatarii anti-monarhie s-au adunat în centrul Londrei, înainte de încoronare

Nu doar susținătorii au venit la evenimentul istoric de la Londra. Un mic grup de protestatari au ajuns, de asemenea în Trafalgar Square, potrivit BBC. Aceștia au pancarte pe care scrie „Nu este regele meu”, făcând referire la regele Charles și „Aboliți monarhia”. 6 dintre ei au fost arestați când descărcau o dubă cu pancarte, la nord de Trafalgar Square, relatează BBC.

Graham Smith, liderul mișcării Republic, aducea băuturi și pancarte pentru demonstranții din Trafalgar Square când a fost reținut de poliție, în centrul Londrei, scrie The Guardian. Se pare că Smith a fost reținut după ce a adus un megafon la demonstrație. Poliția metropolitană a scris pe Twitter la începutul acestei săptămâni că va avea „toleranță scăzută” față de cei care încearcă să „submineze” această zi.

Cel mai în vârstă monarh încoronat

De asemenea, Charles și Camilla sunt cuplul regal cel mai în vârstă care este încoronat, el având 74 de ani, ea 75 de ani.

Charles și Camilla vor ajunge la Westminster Abbey în procesiunea de la Palatul Buckingham, cunoscută sub numele de „Procesiunea Regelui”. Această primă procesiune va începe ora 10.20, ora Londrei.

Ei vor călători cu Trăsura de stat a Jubileului de Diamant (Diamond Jubilee State Coach), trasă de şase cai Windsor Grey.”Procesiunea Regelui” include străbaterea The Mall, prin Admiralty Arch, apoi îndreptarea spre sud către statuia Regelui Carol 1 din Trafalgar Square şi spre Whitehall. Procesiunea continuă pe Whitehall şi de-a lungul laturilor de est şi de sud ale Pieţei Parlamentului, ajungând la Westminster Abbey.

După ceremonia religioasă de încoronare, Regele Charles și Regina Camilla se vor întoarce la Palatul Buckingham într-o procesiune ceremonială mai mare, cunoscută sub numele de „Procesiunea Încoronării”, la care se vor alătura şi alţi membri ai Familiei Regale.
Evenimentele festive au început la Londra vineri, 5 mai, cu recepția oferită șefilor de delegații la Palatul Buckingham.

Președintele Iohannis va participa la ceremonie

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, la Londra, la recepţia oferită de regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham şefilor de delegaţii.

„Onorat să mă aflu astăzi la Londra, pentru a lua parte la festivităţile prilejuite de încoronarea Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea. Este un moment istoric şi o celebrare a tradiţiilor monarhiei britanice”, este mesajul de pe pagina de Facebook a președintelui.

Preşedintele Iohannis a postat o fotografie în care apare alături de soţia sa, Carmen Iohannis.

author avatar
Andreea Vlad
591 afisari

33 COMENTARII

  1. Ravasitoarea iar nu si a aranjat coafura.
    Cat despre incoronare, unchiul lui Charles a trebuit sa renunte la tron pentru ca voia sa se casatoreasca cu o femeie divortata.
    Nu inteleg ce cauta Camila in poza.
    A visat sa fie regina dupa ce a distrus casatoria Dianei.Cat si ar pune pe ea, nu o va egala pe Diana.
    Nu are tinuta unei regine.
    Nici sotul reginei Elisabeta a IIa nu s- a autointitulat ” rege”.

      • Da, Camila e acum regina, nu regina consoarta asa cum si-ar fi dorit Elisabeta a 2-a sa fie. Charles a decis in favoarea ei nemaitinand cont de dorinta maica-sii.

    • ”„Nu am venit să fiu servit, ci să servesc””
      Hai sictir in p i zda ma-tii si ia-l si pe werner cu, carmen!

  2. Monarhia britanica e aproape inexistenta dupa atatea scandaluri…dar englezii ca sa functioneze au nevoie de ceva acolo sa fie ca un fel de „ceausescu” care da din maini cand vorbeste
    Mergea si un robotel japonez gen secretara/////sau o papusa Barbie

  3. no amu s-o schimbat mapetzu de la palatu butt-ingham ioi! si ai nostri au rotativa curand.. cine o transmite in UK?

  4. NU găsesc ce fel de c a d o u au dus nemții din românia în numele poporului român

  5. ICORNORAREA actorashului zis Charles, alaturi de actrita care joca rolul Camilei fara cocoasha, in 6 Mai adica 6 + 5 = 11, un numar satanist important pentru Cabala ( adica Satana ).

    Adevaratul reptilian Charles si Reptila mama, alta decat mascata care a fost inmormantata acum cateva luni, si apoi Camiloiul, au fost condamnati si executati de un tribunal militar pentru multe crime asupra copiilor pe care ii taiau si ii mancau.
    Aceste crime au fost dovedite de MI6 cu diverse probe, inclusiv cu probe video.
    Dar pentru IDIOTII care sunt majoritari pe planeta Pamant inca vreo 5 ani, pana vor muri vaccinati sau infestati, mascarada este foarte bine-venita.
    Pana in August cand acest razboi atipic se va incheia, criminalii inca isi fac bine treaba.
    Dupa August va fi cam nashpa pentru ei, dar multi nu-si dau seama.

  6. Stirile despre anglia in prezent e ca nu mai au ce manca si nu mai au medici deci ce mai conduce??

  7. E primul articol al cărui titlu l-am citit în zigzag. Moment istoric? Un mare rahat. Curvarul și curva, la rang suprem?! Evident, nu puteau lipsi altetele noastre cele de toate zilele.

  8. Se indreapta spre Londra la Cearli un convoi numeros de 100 de caruțe pline cu palinca din Maramureș ca mesenii sa aibe si o tarie la masa lor nu doar sucuri.
    Hip hip? Aheeey…
    Hip hip? Aheeey…
    Hatz, Hip hip? Aheeey…

  9. Ficusul de la Cotroceni să ia notițe de la Charles cum se vorbește despre România ,omul ăsta a lăudat România pește tot și pt asta îl consider unul din cei mai buni români fără exagerare

    • mda, ìo fatat vaca la Viscri, așa că are o problema urgenta in prima călătorie în străinătate, după încoronare. am citit (de pe surse sigure din cercul interior) că are un bici din piele ecologica…ăla clasic (vana de bou) nu da bine la poza.
      pentru iobagii care uneori mai cârâie (tot din Viscri)..

      • ps
        ce sa te aștepți de la un reptilian executat/mort și înlocuit cu o clona (@Mihai dixit)..vad că acum Icke e noul Sitchin..

        • „urmărit pe tot globul”.. Andreea, fata moșului, iarta-mi scăparea, „urmăream” ceva pe 4 chan si in dark web. scuze.

    • Nu o primeau aia in biserica.
      In biserica din Sibiu se permite si cu fusta cu doua palme deasupra genunchiului.
      Sper sa nu stea pe banca;)

  10. ,,MISTERUL MOMENTULUI: AU FOST SOȚII IOHANNIS LA ÎNTRONAREA REGELUI CHARLES ?
    Se întîmplă ceva de o bizarerie maximă: de ieri dimineață, nimeni nu mai știe de soții Iohannis, care trebuia să participe la ceremonia de la catedrala Westminster, întronarea Regelui Charles. De aici, o întrebare tulburătoare: oare cuplul prezidențial român a mai ajuns la fastuoasa ceremonie ori ceva neprevăzut, ținut la secret, s-a petrecut ? Pe 5 și 6 mai, două anunțuri seci pe siteul președinției României informează despre vizita lui Klaus Iohannis la Londra și participarea la ceremonia de la Westminter Abbey.
    Vineri, președintele postează pe rețelele sociale un fotografie cu soția, pe străzile Londrei, urmată de o alta, sîmbătă, cu ceva vreme înaintea ceremoniei. Este ultima informație legată de cuplul prezidențial.
    Soții Iohannis nu apar în niciuna dintre miile de poze publicate în presa lumii cu participanții – șefi de state, guverne, aristocrați, artiști șamd – la fel cum nu apar în cadru vreo secundă pe durata orelor întregi de transmisie live a întregii ceremonii. I-am putut vedea pe Maia Sandru, pe principesa Margareta și al său soț, am zărit lideri din țări precum Bhutan, Lesotho, Jamaica, Iordania etc, dar nu și pe înaltul, inclusiv la propriu, Klaus Iohannis. Există imagini cu principesa Margareta a României alături de prințul Charles la recepția care a precedat întronarea. Nu și cu soții Iohannis. Maia Sandu și-a găsit răgazul chiar să se fotografieze, profitînd de participarea la ceremonie, cu președinții Germaniei ori Austriei și a avut o întîlnire cu diaspora moldovenească de la Londra. Iohannis nu a avut întrevederi cu a doua mare diasporă din Regat, cea românească și nu există vreo fotografie cu vreunul dintre nenumărați români adunați în preajma catedralei. Vorbim de acel președinte care, la New York, s-a pozat în Times Square cu familia manelistului Sorinel Puștiu. S-a găsit cineva să fotografieze de la mare distanță cuplul prezidențial în vizita privată la Piramide, dar nu și la ceremoniile de la Londra. Nu există informații despre vreo acțiune a președintelui la Londra, ori despre întoarcerea în țară. Niciun articol în presa mioritică despre cum a atras Carmen Iohannis toate privirile la încoronare ori la recepția de la Buckingham. Pe siteul oficial al președinției, există trei secțiuni dedicate ceremoniei, toate trei goale de conținut pînă la ora redactării acestui articol.
    În capul paginii de net, tronează vizita din Argentina, de pe 25 aprilie. În secțiunea foto nu apare nicio poză de la ceremonie. Încă mai ciudat, mesajul oficial al președintelui României către Regele Charles nu este postat în secțiunea mesajelor, acolo unde ultimul e către veteranii de război, din 29 aprilie, ci doar în secțiunea unde siteul oficial preia postările pe Twitter ale președintelui. Un mic afront diplomatic, am spune. Presa de ieri și azi a recurs la imagini de arhivă cu Iohannis și Charles, în absența unor imagini la zi.
    Nimeni din media – extrem de suspect – nu a părut intrigat de lipsa oricărei imagini cu președintele român la întronare. Nu apare nimic nici în publicații precum ”Londonezul” sau ”Români în UK”, ale diasporei din regat. La bursa zvonurilor a început să circule informația că s-a produs un mic incident de securitate la Westminster Abbey, în sensul că soții Iohannis nu au respectat ora indicată pentru accesul în catedrală și nu au mai fost primiți la ceremonie, în condițiile în care protocolul a fost de o severitate fără egal. Nu știm dacă e real. Una peste alta, cînd vom afla cu certitudine dacă România a fost reprezentată la ungerea regelui britanic ori dacă nu, ce s-a petrecut cu adevărat la Londra? ‘’ (Bogdan Tiberiu Iacob)
    https://inpolitics.ro/misterul-momentului-au-fost-sotii-iohannis-la-intronarea-regelui-charles_1851598678.html#comment-333267

    Nu avem noi norocul sa scapam de clonati asa de repede.
    Ce bine era sa fi plecat la INCORNORAREA Mascariciului si membrii Guvernului Criminal alaturi de intreg Parlamentul Penal Criminal, si sa dispara ca magarii in ceata odata cu Clonele ZoiAnus…
    Se va intampla si acest lucru dar la o ,,serbare” mai elaborata, cu eshafod si franghie cu sapun.
    Fiti pe faza ca nici nu stiti ce pierdeti in curand.
    Doamne, Iarta-ne, si nu-i mai aduce pe Clonatii Criminali si Tradatori in Romania, ca sa faca mai mult rau decat au facut pana acum !

  11. Din pacate Clonele prezidentiale au fost gasite…
    V-am spus ca nu avem noi acest noroc sa scapam de Clonele Criminale si Tradatoare…

    Cred ca stateau in genunchi si se rugau sa-i ierte masonii ca au intrat in biserica si ca Negustorul de copii nu a putut sa bage mana sub palton ca semn masonic: ,,Eu sunt aici in biserica, dar in inima mea sunt cu voi si cu seful nostru Satana”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger