AcasăȘTIRI EXTERNEÎncleștări violente la Bruxelles între protestatari și polițiști. Belgienii, revoltați de noile...

Încleștări violente la Bruxelles între protestatari și polițiști. Belgienii, revoltați de noile restricții – VIDEO

belgia

Un protest violent a avut loc, duminică, 21 noiembrie, la Bruxelles față de măsurile anti-COVID. Poliția a fost nevoită să intervină cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a potoli mulțimea furioasă.

Aproape 40.000 de oameni au participat la un marş împotriva restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID în capitala Belgiei. Demonstrația, numită „Împreună pentru libertate”, s-a axat pe excluderea persoanelor nevaccinate din locuri precum restaurante și baruri. Marșul de protest a început paşnic, dar lucrurile au degenerat când participanții au început să arunce proiectile.

Unii manifestanți purtau glugă și aveau asupra lor steaguri naționaliste flamande. Oamenii au scandat „Libertate, libertate, libertate” și au cântat melodia antifascistă „Bella Ciao”.

Protestatarii au ținut în mâini pancarte care variau de la însemne de extremă-dreapta până la steaguri de ale comunității LGBT. Alții au folosit fumigene și petarde. În acest caz, polițiștii au fost nevoiți să intervină cu gaze lacrimogene și tunuri de apă.

Belgia a înăsprit restricțiile pe fondul creșterii numărului de infectări

Belgia, una dintre țările cele mai afectate de COVID în valul patru al pandemiei, a anunțat pe 18 noiembrie că instituie noi restricții pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri. Astfel, regula purtării măștilor de protecție a fost extinsă în mai multe spații publice, iar munca de acasă a devenit obligatorie.

În ultimele zile, în multe capitale europene au avut loc demonstrații violente. Participanții la proteste au manifestat împotriva noilor restricții anti-Covid.

author avatar
Andreea Vlad
568 afisari

2 COMENTARII

  1. Cei care s-au vaccinat au tras lumea într-un conflict pentru faptul că acum a crescut numărul infectărilor cu covid in rindul lor dar se da vina pe nevaccinati carora li se restricționeaza libertățile ,ei fiind sanatosi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger