AcasăȘTIRI EXTERNEManifestație pro-Trump cu mii de oameni la Washington! Lupte de stradă cu...

Manifestație pro-Trump cu mii de oameni la Washington! Lupte de stradă cu Black Lives Matter și ANTIFA! (VIDEO)

americaniAmericanii cer încă patru ani cu Trump. Mii de oameni au ieșit în stradă (VIDEO)

Donald Trump este dorit în continuare la Casa Albă de votanții republicani. Zeci de mii oameni din toată țara s-au adunat să-l aclame pe încă președintele în exercițiu al Americii. O mulțime de şepci roşii pe care era scris mesajul „Make America Great Again” a invadat Washingtonul sâmbătă, 12 decembrie,  pentru a reclama încă patru ani de preşedinţie Trump.

Partizanii lui Donald Trump rămân ferm convinşi de victoria acestuia la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. „Uau! Mii de persoane se adună la DC pentru a împiedica să ni se fure alegerile”, a salutat Trump pe Twitter, înainte ca elicopterul prezidenţial să survoleze mulţimea care intona imnul american.

Într-o atmosferă festivă, mai multe mii dintre ei s-au adunat în Freedom Plaza, la mică distanţă de Casa Albă.

Încleștări violente în DC. Manifestanții pro-Trump, contre cu Black Lives Matter

La orele dimineţii, manifestanţi pro- şi anti-Trump au fost implicaţi în câteva altercaţii, poliţia intervenind pentru a-i separa.

Susținătorii președintelui Donald Trump şi un grup de contra-protestatari s-au confruntat violent, sâmbătă seară, la Washington, unde au fost efectuate mai multe arestări, iar patru oameni au fost înjunghiaţi. Violenţele au izbucnit pe străzile din Washington DC între grupuri de extremişti de dreapta şi contra-protestatari, la finalul unui marş organizat de conservatori ce susţin fără dovezi că alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie au fost fraudate.

Demonstraţia a fost în mare parte paşnică, însă violenţele au început odată cu lăsarea serii.

Grupuri Proud Boys pro-Trump şi contra-protestatari Antifa (mişcare politică anti-fascistă) s-au confruntat pe străzile din centrul oraşului şi, deşi poliţia a folosit spray-uri lacrimogene pentru a-i dispersa, rivalii s-au regrupat şi violenţele au continuat sporadic.

Patru oameni au fost duşi la spital cu răni provocate de cuţit care le pot pune viaţa în pericol, a scris Washington Post, care citează un purtător de cuvânt al pompierilor din DC. Poliţia a anunţat că 23 de oameni au fost arestaţi.

Aproximativ 200 de membri ai Proud Boys au participat la marş sâmbătă, în apropierea hotelului Trump din capitală. Amestecându-se cu grupuri religioase, care îndeamnă la mitinguri de rugăciune pentru preşedintele învins, membrii Proud Boys au purtat uniforme de luptă şi veste antiglonţ, caschete şi au salutat în stilul naţionaliştilor albi.

Ei au strigat insulte la adresa protestatarilor Antifa şi au ars steaguri Black Lives Matter, însă poliţia a reuşit să ţină grupurile departe până seara.

Proteste în mai multe state americane

Proteste au avut loc sâmbătă şi în Georgia, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Nevada şi Arizona, unde echipa de campanie a lui Trump a făcut eforturi să schimbe rezultatul alegerilor. Presa locală din capitala statului Washington, Olympia, a scris că o persoană a fost împuşcată şi trei arestate după confruntările dintre grupuri pro şi anti Trump.

Peste 50 de Curţi federale şi de stat au confirmat victoria democratului Biden în alegeri. Curtea Supremă a SUA a respins vineri seară un proces intentat de procurorul general al Texas, prin care era urmărită schimbarea rezultatelor votului în patru state.

author avatar
Andreea Vlad