Cauta

Incidentul din Marea Neagră, un act intenționat de sabotaj al Marii Britanii

Încălcarea de către Marina britanică a frontierei maritime ruse din Marea Neagră a fost o încercare periculoasă de a sabota reapropierea Moscovei de Occident. S-a dorit în mod intenționat provocarea unui incident internațional de securitate între aceste două mari puteri armate nucleare. De ce? Pentru ca Germania și Franța să înceteze a mai trimite bezele Kremlinului, notează presa din Vest care a analizat ce s-a întâmplat miercuri, 23 iunie.

Lumea a fost șocată după ce au apărut rapoarte care au dezvăluit că avioanele de luptă și navele rusești au tras focuri de avertizare asupra distrugătorului HMS Defender, ce încălcase granița maritimă a Rusiei în Marea Neagră, apropiindu-se nepermis de mult de peninsula Crimeea.

La rândul său, Londra a negat că s-au tras focuri de avertizare asupra distrugătorului său și a insistat că oricum HMS Defender s-a comportat în conformitate cu normele internaționale. Imediat, Moscova a contracarat prin a acuza Marea Britanie că denaturează adevărul. Ce s-a întâmplat, a lămurit lucrurile o jurnalistă de la BBC, aflată la bordul HMS Defender. Ea a recunoscut că în mod deliberat nava britanică a pătruns în apele teritoriale ale Rusiei, dorind să transmită un semnal puternic, dar și să sugereze că Marina regală nu se teme de Armata Roșie.

Marea Britanie face parte dintre puterile occidentale care nu recunosc Crimeea ca teritoriul rus, de aceea Londra susține că a acționat „legal” în Marea Neagră.

Analizând tot ce s-a întâmplat și mai ales punând cap la cap informațiile BBC cu răspunsul beligerant al Londrei, ajungem la concluzia că, de fapt, britanicii au încercat în mod deliberat să provoace un incident internațional de securitate cu Rusia. Și acum vine întrebarea pertinentă „De ce ar face acest lucru?”. Răspunsul este unul singur: ca să saboteze reapropierea Rusiei de Occident după Summitul de la Geneva, de acum o săptămână. Mai mult, despre o încetare a ostilităților de tot felul a fost vorba și la întâlnirea dintre președinții Vladimir Putin și Joe Biden, care au fost de acord că este timpul să înlăture tensiunile ruso-americane și să gestioneze mai responsabil concurența dintre ele.

Or, un asemenea scenariu este de neconceput pentru Downing Street. Londra vede în reapropierea Rusiei de Occident o sporire a izolării sale pe fondul Brexitului. Să fie doar o întâmplare faptul că incidentul din Marea Neagră a avut loc cu doar câteva ore înainte ca francezul Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel să vorbească la Summit-ul de la Geneva despre invitarea lui Putin la o viitoare reuniune a șefilor UE?! Greu de crezut că HMS Defender a pătruns dintr-o întâmplare în apele controlate de ruși și asta fix în „buza” acestui summit.

De fapt, să nu uităm că, în ultimi ani, Marea Britanie a purtat un război hibrid aprig împotriva Rusiei. În fine, nu în ultimul rând, una dintre teoriile care circulă în lume este aceea că Londra acționează ca un câine de atac al Americii, asmuțit asupra Federației Ruse.

Ultimele stiri

  • Horoscop 3 iulie 2025 – Sentimentele tale sunt profunde
  • Alege ce citești
  • Trump distruge Serviciile secrete americane
  • Artizanii indieni de încălțăminte profită de scandalul sandalelor Prada
  • Sluga Nicușor Dan ne bagă în război cu Rusia!
  • Măsurile fiscale anunțate de premierul Bolojan
  • Verdict al sindicaliștilor. Măsurile Guvernului vor închide industria de apărare
  • Polițiștii acuză MAI că vrea să le prelungească, pe șest, vârsta de pensionare
  • Ritualul neobișnuit al marelui portar argentinian Sergio Goycochea. „Era talismanul meu”
  • Bogdan Hossu: E o minciună că nu avem voie să producem energie pe cărbune. Termenul e 2034
  • Exit mobile version