AcasăȘTIRI EXTERNEIncident şocant în SUA: un bărbat a deschis focul la o catedrală...

Incident şocant în SUA: un bărbat a deschis focul la o catedrală din New York! (VIDEO)

politiaIncident şocant în SUA: un bărbat a deschis focul la o catedrală, când spectatorii începeau să se împrăştie

Atac terorist sau personaj cu probleme psihice! Asta trebuie să stabilească poliţia după ce un bărbat înarmat a deschis focul, duminică seara, pe treptele catedralei episcopale St. John din New York, la finalul unui concert de colinde.

Atacatorul a strigat „Ucideți-mă!”

Atunci când cele câteva sute de spectatori începeau să se împrăștie, atacatorul a sărit de după o coloană și a început să tragă cu două pistoale semiautomate, strigând „Ucideți-mă!”.

Nu este clar dacă bărbatul a tras în mulțime sau în aer, dar au urmat momente de panică. Oamenii au început să fugă și să țipe speriați.

A fost împuşcat cu 15 gloanţe

Un detectiv, un sergent și un polițist care erau în public au început un schimb de focuri cu bărbatul și l-au împușcat mortal. Au tras 15 gloanțe, relatează presa americană. Nu au existat alte victime.

Ulterior, trei echipaje de Poliție au ajuns la fața locului s-au angajat într-un schimb de focuri cu atacatorul, bărbatul fiind împușcat mortal de ofițerii NYPD. Atacatorul a fost identificat după câteva ceasuri. Avea un lung cazier, iar în rucsacul pe care îl purta în spate polițiștii au găsit o canistră de benzină, funie, sârmă, bandă adezivă, cuțite și o Biblie uzată.

Ce au spus martorii?

O corespondentă a agenţiei France Presse prezentă la faţa locului a povestit că individul a deschis focul în faţa Bisericii St John the Divine din Manhattan în timp ce câteva sute de persoane plecau la sfârşitul colindelor.

Am auzit două sau trei împuşcături. M-am uitat în sus şi poate la zece metri de mine pe trepte se afla un tip care trăgea. Vedeam flăcările cum ies pe ţeava armei, am început să fug ca să-mi salvez pielea„, a mai spus ea.

Martha Stolley, o altă martoră, a estimat că bărbatul a tras de opt sau zece ori înainte de a fi doborât de poliţie. „Trăgea la nimereală„, a spus ea pentru AFP, adăugând că individul striga „Împuşcaţi-mă, ucideţi-mă!”.

author avatar
Andrei Ștefan