AcasăȘTIRI EXTERNEIncident pe aeroport. O pisică, salvată de la moarte de controlul cu...

Incident pe aeroport. O pisică, salvată de la moarte de controlul cu raze X – FOTO

Incident pe aeroport. O pisică, salvată de la moarte de controlul cu raze X - FOTO / Foto: Twitter

Agenții de securitate de la aeroportul JFK din New York au avut o surpriză când au trecut o valiză prin scanerul cu raze X pe 16 noiembrie 2022. În interiorul unui bagaj în drum spre cala presurizată se afla un pasager clandestin cu mustăți.

Agenții de securitate de pe aeroportul JFK din New York, SUA, au salvat viața unei pisici  închisă din greșeală într-o valiză. Agenția americană de securitate a transporturilor (TSA), citată de mai multe instituții media americane, printre care NBC News, a relatat pe Twitter salvarea felinei în ultimul moment.

Pisica a scăpat nevătămată

„Un agent TSA a fost șocat să găsească o pisică roșcată într-o geantă verificată pe aeroportul JFK care trecea prin aparatul cu raze X”, a scris purtătoarea de cuvânt a TSA, Lisa Farbstein, difuzând o fotografie în care se poate vedea blana roșcată a felinei ieșind prin fermoarul genții.

Prezența felinei roșcate în bagajul înregistrat a fost detectată de scanerul cu raze X chiar înainte ca bagajul să fie introdus în cala presurizată. Persoana în cauză călătorea spre Orlando, Florida, cu o escală în Atlanta, Georgia, scrie Ouest-France.

TSA a distribuit ulterior pe Twitter imaginile cu raze X care arată silueta felinei în interiorul valizei.

 

„Călătorul a spus că pisica aparținea unui alt membru al gospodăriei sale”, a declarat Lisa Farbstein, adăugând că „aparatul cu raze X a fost  cel mai bun prieten al pisicii”. În final, pisica a fost dusă acasă nevătămată.

TSA amintește pe site-ul său că animalele de companie de talie mică pot trece prin punctele de control, cu condiția ca acestea să fie ținute în lesă și scoase pentru câteva clipe din geanta specifică  pentru transport

După cum subliniază mulți internauți, pisicilor le place să se ascundă în genți, valize sau chiar cutii de carton, deoarece se simt în siguranță în spații semiînchise. Prin urmare, este recomandabil să vă verificați de două ori valiza înainte de a pleca cu avionul.

author avatar
Tudor Borcea