AcasăȘTIRI EXTERNEIncident la metroul din Londra înainte de încoronarea regelui Charles al III-lea....

Incident la metroul din Londra înainte de încoronarea regelui Charles al III-lea. Ce s-a întâmplat – VIDEO

londra

Incident la metroul din Londra înainte de încoronarea regelui Charles al III-lea. Oamenii au spart panicați geamurile unei garnituri.

Oamenii au spart panicați geamurile unei garnituri după ce vagoanele au fost cuprinse de fum. Autoritățile spun că, cel mai probabil, fumul a fost cauzat de frânele trenului. Nimeni nu a fost rănit în incident.

Regele Charles, mesaj pentru londonezi

Regele Charles al III-lea şi soţia sa, regina Camilla, au înregistrat un mesaj vocal pentru pasagerii din metroul londonez, împărtăşit vineri pe reţelele de socializare a familiei regale britanice. Acesta va fi difuzat cu ocazia weekend-ului încoronării fiului reginei Elizabeth a II-a, de vineri şi până luni, potrivit Reuters.

„Eu şi soţia mea vă dorim tuturor şi familiei dumneavoastră un minunat weekend de încoronare”, spune monarhul.

„Sperăm că oriunde ai merge călătoria ta va fi plăcută şi sigură”, adaugă soţia sa Camilla. „Şi nu uitaţi: fiţi atenţi la intervalul dintre peron şi tren”, spune în cele din urmă Charles al III-lea, reluând celebra formulă „Mind in gap” în engleză, folosită în mod tradiţional în metroul londonez.

Directorul general al Rail Delivery Group, responsabil de British Railways, Jacqueline Starr, a salutat iniţiativa. „Încoronarea este un eveniment rar şi palpitant şi aşteptăm cu nerăbdare să primim pasagerii cu un mesaj special”, a declarat ea pentru Reuters.

Charles al III-lea va fi încoronat, sâmbătă, la Westminster Abbey împreună cu soţia sa, regina Camilla, după ce a devenit rege în septembrie anul trecut, la moartea mamei sale.

author avatar
Andreea Vlad