AcasăȘTIRI EXTERNEIncident aviatic: "alertă de securitate" la bordul unui avion Lufthansa, de pe...

Incident aviatic: „alertă de securitate” la bordul unui avion Lufthansa, de pe ruta Minsk-Frankfurt

LufthansaIncident aviatic: "alertă de securitate" la bordul unui avion Lufthansa, de pe ruta Minsk-Frankfurt

Lufthansa a anunţat că a întârziat luni plecarea de la Minsk a unui avion cu destinaţia Frankfurt, după ce a primit de la autorităţile din Belarus o „alertă de securitate”.

Urmărim indicaţiile autorităţilor locale care percheziţionează din nou avionul înainte de plecare şi refac controalele de securitate asupra pasagerilor”, e explicat un purtător de cuvânt al Lufthansa, precizând că este vorba despre zborul LH1487.

Anterior, aeroportul din Minsk anunţase că a suspendat îmbarcarea într-un avion al companiei Lufthansa după ce a primit o informaţie privind un posibil act terorist.

Avionul a decolat, până la urmă

Lufthansa a anunţat că zborul Minsk-Frankfurt, întârziat din cauza unei „alerte de securitate”, a decolat în cele din urmă din capitala Belarusului după verificarea avionului şi a pasagerilor.

Zborul LH1487 a decolat în urmă cu zece minute”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei după acest incident care s-a produs a doua zi după deturnarea către Minsk a unui avion al companiei Ryanair şi arestarea unui opozant belarus.

În urma alertei primite, toţi pasagerii au fost supuşi din nou controalelor de securitate înainte de plecare, iar avionul a fost percheziţionat iar, ceea ce înseamnă că toate bagajele din cală au fost descărcate şi apoi reîncărcate.

În total, la bordul avionului se aflau 51 de persoane, între care şi cinci membri ai echipajului.

author avatar
Andrei Ștefan