AcasăȘTIRI EXTERNEÎnchisoarea Evei Kaili. Fosta vicepreședintă a Parlamentului European face curățenie pentru 75...

Închisoarea Evei Kaili. Fosta vicepreședintă a Parlamentului European face curățenie pentru 75 de cenți pe oră – FOTO

Închisoarea Evei Kaili. Fosta vicepreședintă a Parlamentului European face curățenie pentru 75 de cenți pe oră - FOTO / Foto: printscreen

Eva Kaili, vicepreședintele destituit al Parlamentului European, acuzată de corupție în scandalul Qatarargate”, face munci plătite, precum curățenie și gătit, în noua închisoare din Haren, în Belgia.

Eva Kaili se află în arest preventiv la închisoarea din Haren, în Belgia, din 9 decembrie în legătură cu scandalul de corupție Qatargate din Parlamentul European în care este implicat Qatar.

Este plătită cu 75 de cenți pe oră

Avocații ei, care denunță condițiile de detenție, au cerut eliberarea ei. Această cerere a fost respinsă de procurorul general și confirmată de camera de consiliu.

În pofida statutului său, Eva Kaili este considerată o deținută obișnuită și lucrează în închisoarea nou-nouță, făcând curățenie și gătind. Potrivit presei belgiene, europarlamentara din Grecia, în vârstă de 44 de ani, este plătită cu 75 de cenți pe oră, informează 7sur7.

În 2021, salariul ei de europarlamentar, după impozitare, se ridica la 7.146 de euro pe lună. De asemenea, a primit o indemnizație generală lunară de 4 778 de euro și i-au fost rambursate cheltuielile de călătorie.

Eva Kaili, care a fost destituită din funcția de vicepreședinte al Parlamentului European la jumătatea lunii decembrie, este una dintre cele patru persoane încarcerate în așa-numitul scandal Qatargate, în care este vizat și Marocul.

Ea este suspectată că a primit sume mari de bani de la puteri străine pentru a influența declarații și poziții în Parlamentul European în favoarea acestor țări. Kaili neagă în mod oficial acuzațiile care i se aduc.

author avatar
Tudor Borcea