AcasăȘTIRI EXTERNEÎncepe războiul! Atenție, videoclipuri pe TikTok distribuite mai ales în rândurile copiilor!

Începe războiul! Atenție, videoclipuri pe TikTok distribuite mai ales în rândurile copiilor!

tiktokHackerii susțin că ar fi spart TikTok! 2 miliarde de utilizatori, compromiși

În Suedia, o anxietate neobișnuită afectează copiii și tinerii adolescenți, anunță Defense One. Unii copii își întreabă părinții dacă Rusia este pe cale să le atace țara. De unde au luat ideea despre începerea războiului? De pe TikTok.

Se apropie războiul”, spun unele dintre videoclipurile pe care platforma de socializare TikTik le oferă tinerilor suedezi. Alte videoclipuri le spun utilizatorilor suedezi că forțele ruse le vor bombarda țara sau chiar o vor invada. Nu e de mirare că mulți copii devin anxioși. Platforma deținută de chinezi, bazată pe algoritmi, este, de fapt, instrumentul perfect pentru o țară care dorește să slăbească moralul altei țări.

O întrebare postată pe Twitter zilele trecute s-a transformat într-o adunare de adulți preocupați de lucrurile pe care le-au observat la copiii lor. Este adevărat că informațiile care spun că vine războiul în Suedia sunt difuzate pe TikTok? a întrebat un utilizator de Twitter. Întrebarea a determinat zeci de părinți să anunțe că copiii lor mici au început brusc să se întrebe dacă Rusia este pe cale să le invadeze țara.

„Copilul meu de 11 ani a fost extrem de speriat ieri și a întrebat dacă va fi război în curând”, a scris o mamă. Alți părinți au relatat că copiii lor păreau brusc îngrijorați. Ei au observat că au ceva în comun: copiii au văzut același tip de videoclipuri pe TikTok. Profesorii din școlile elementare au anunțat că elevii au menționat temeri similare. Alți părinți au verificat cu copiii lor și au aflat că și ei văzuseră videoclipurile.

Amplă campanie de combatere a dezinformării

Mulți se întreabă cine se află în spatele videoclipurilor. Nicio țară nu și-a revendicat responsabilitatea, dar Rusia are un interes clar să semene teamă și confuzie într-o țară care a început în ultimii ani să-și refacă apărarea, notează autorii articolului. Chiar săptămâna trecută, Suedia a mobilizat trupe militare pe insula Gotland din Marea Baltică. Sursa clipurilor de pe TikTok ar putea fi, desigur, și o altă țară care dorește să slăbească hotărârea Suediei sau ar putea fi pur și simplu nemulțumiți de TikTok.

Suedia are o nouă agenție de apărare psihologică însărcinată să facă exact asta. Agenția suedeză de apărare psihologică a fost lansată în ziua de Anul Nou pentru a întări rezistența publicului la dezinformare. Important este că va desfășura, de asemenea, munca complicată de identificare și expunere a autorilor dezinformării. Cu campania de dezinformare TikTok în plină desfășurare, Agenția de Apărare Psihologică va trebui să elibereze rapid sfaturi – poate pe TikTok – copiilor, adolescenților, părinților și profesorilor.

author avatar
Andreea Vlad
779 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu vă obligă nimeni să folosiți aceste rețele de socializare. Dezinstalați-le și scăpați de o mulțime de griji . Dezinformarea o practică toți dar ași sunt FACEBUCE și GOAGĂL!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger